Φωτισμός του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού από το Ινστιτούτο για την Πρόοδο και την Ανάπτυξη της Αίγινας.

Δελτίο Τύπου.
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΗΣΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ» επιλέξαμε να ηλεκτροφωτίσουμε το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου στο Λιμάνι.

Η επιλογή έγινε εξ’ αιτίας της τοποθεσίας του που αποτελεί το πρώτο αξιοθέατο με το οποίο έρχεται σε επαφή όποιος επισκέπτεται την Αίγινα.

Η παρουσία του σε ένα τόσο κομβικό σημείο αποτελεί αναμφισβήτητα προτεραιότητα για την ανάδειξη του νησιού και της πολιτιστικής του κληρονομιάς.

Με αυτό ως γνώμονα και με τη διαπίστωση ότι ο υπάρχων φωτισμός δεν είναι ικανοποιητικός, ο Αρχιτέκτων Μηχανικός Μελετητής Φωτισμού κ. Ηρειώτης Παναγιώτης εκπόνησε μελέτη φωτισμού την οποία το Ινστιτούτο υιοθέτησε.

Ακολουθώντας τη μελέτη φωτίσαμε το «σώμα της εκκλησίας» με εξωτερικούς προβολείς λαμπτήρων χαμηλής κατανάλωσης, υψηλής απόδοσης και μεγάλης διάρκειας ζωής. Οι προβολείς θα φέρουν εξάρτημα αντιθαμβωτικής γρίλιας για να μειωθεί όσο είναι δυνατό η θάμβωση. Για το φωτισμό του εσωτερικού του καμπαναριού χρησιμοποιήσαμε γραμμικό φωτισμό τεχνολογίας LED και για το νυχτερινό τονισμό των δύο σταυρών φωτιστικά σποτ LED.

Με τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας και του Λιμενικού Ταμείου προχωρήσαμε στην εκτέλεση του έργου καλύπτοντας το ολικό κόστος του ηλεκτροφωτισμού.

Το βράδυ του Σαββάτου 7 Απριλίου στις 20:30 θα φωταγωγήσουμε τον Αγ. Νικόλα και θα παραδώσουμε το έργο στους αρμόδιους φορείς.

Γιάννης Κρεούζης,
Πρόεδρος και Διευθ. Σύμβουλος


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png