Με αισιοδοξία για τη νέα χρονιά ο Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους φορείς του νησιού, με πολύπλευρη δράση, που εδώ και χρόνια διαμορφώνει με τις προσπάθειες του την ανάπτυξη της λαογραφικής συνείδησης του νησιού, δημιουργώντας παράλληλα τις υποδομές για την παρουσίαση του λαογραφικού υλικού που συγκεντρώνει. Η χρονιά που πέρασε βρίσκει το Σύλλογο Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας σε μία περίοδο ανάπτυξης με σημαντικές πρωτοβουλίες, την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την ενεργή συμμετοχή του στη διάσωση και τη βελτίωση της λειτουργίας σημαντικών μνημείων του νησιού. Ο Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου, για μία ακόμη χρονιά κατάφερε να ανταπεξέλθει με απόλυτη επιτυχία στο βαρύ πολιτιστικό πρόγραμμα που φιλοξενήθηκε στους χώρους του, υποστηρίζοντας εκδηλώσεις από διάφορους χώρους και υποστηρίζοντας πάντα τους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους του πνεύματος του νησιού.


Ο Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, εξακολουθεί να αναπτύσσει και να αναζητά αμφίδρομους διαύλους επικοινωνίας με την κοινωνία της Αίγινας, κυρίως μέσα από τις δυνατότητες που δίνουν τα εκθέματα του μουσείου. Το πρωί της Κυριακής ο Σύλλογος πραγματοποίησε την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του και ο πρόεδρός του κύριος Κώστας Γαλάνης παρουσίασε τους στόχους της νέας χρονιάς. Ένας από αυτούς είναι η προσπάθεια να εμπλουτιστούν τα εκθέματα του μουσείου με νέα.

Ο κύριος Γαλάνης στάθηκε ιδιαίτερα στην προσφορά του Συλλόγου προς ένα σημαντικό κτήριο του νησιού, τον Πύργο του Μαρκέλλου, όπου ο σύλλογος επέβλεψε τις εργασίες για τη συντήρηση των τριών ορόφων, του φωτισμού και διέθεσε τα χρήματα προκειμένου αυτές οι εργασίες να υλοποιηθούν. Ο κύριος Κώστας Γαλάνης κάλεσε τα μέλη του συλλόγου και όλους τους κατοίκους του νησιού, στην ονοματοθεσία των τριών αιθουσών. Το ισόγειο θα ονομαστεί αίθουσα Νίκου Καζαντζάκη, ο πρώτος όροφος αίθουσα Σπύρου Αλεξίου και ο δεύτερος όροφος αίθουσα Γώγος Κουλικούρδη.

Παράλληλα ψηφίστηκε οικονομική ενίσχυση του Νοσοκομείου Αίγινας με το ποσό των 1.000 ευρώ. Ο κύριος Γαλάνης παρουσίασε επίσης μία σειρά εκδηλώσεων που θα γίνουν για το σκοπό της ενίσχυσης του νοσοκομείου όπως η έκθεση με τα κεντήματα της κυρίας Μαίρης Γαλάνης Κρητικού όπου τα εκθέματα δεν θα πωλούνται, αλλά θα υπάρχει μία μικρή, συμβολική είσοδος των επισκεπτών. Μία ακόμη εκδήλωση αφορά  βραδιά πιάνου με την πιανίστρια κυρία Ελένη Μαλτέζου, όπως επίσης και μία ακόμη εκδήλωση με Αιγινήτες καλλιτέχνες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος αφιλοκερδώς.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png