Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Φίλων του Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη.

"Πρέπει να σας ταξιδέψω έξι χρόνια. Μέσα σε έξι χρόνια πορείας του Ιδρύματος, έξι χρόνια πλημμυρισμένα από αγάπη για ό,τι ο Ανδρέας ονειρεύτηκε και με πάθος μελέτησε, με λατρεία υπερασπίστηκε και δεν ήταν τίποτα άλλα από το νησί του, από το νησί μας, την Αίγινα και τους ανθρώπους της". Είπε η κυρία Ξανθένια Μαντά, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη, προλογίζοντας την εκδήλωση του Συλλόγου με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην πρώτη επίσημη εκδήλωση στο κτήριο του Ιδρύματος που βρίσκεται στη Λεωφόρο Πετρίτη. Η κυρία Μαντά παρουσίασε τις εκδηλώσεις που έχει πραγματοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια το Ίδρυμα.

{magictabs}|||| Video 1::

|||| Video 2::

|||| Video 3::

{/magictabs}

Ο εικαστικός Νεκτάριος Κοντοβράκης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη, στη σύντομη ομιλία του έκανε αναφορά στην ανάγκη να πλαισιωθεί το Ίδρυμα από ανθρώπους κάθε ηλικίας, προαναγγέλλοντας τις πολλαπλές δράσεις που έχει προγραμματίσει ο φορέας για το 2012 όπως: Σεμινάρια, εκθέσεις, ομιλίες εικαστικών, κύκλους συζητήσεων, εργαστήρια ζωγραφικής, γλυπτικής, και κεραμικής και άλλων τεχνών για μικρούς και μεγάλους. "Στοχεύοντας στην εγρήγορση του πνεύματος, στην αναζήτηση νέων αξιών, στην ανάδειξη νέων πνευμάτων και πολύ πιο απλά να είναι αυτός εδώ ο χώρος, ένας χώρος που όταν έρθει κάποιος να περάσει ποιοτικά και δημιουργικά την ώρα του. Βέβαια η επίτευξη αυτού στου στόχου προϋποθέτει την εθελοντική συμμετοχή, όλων όσων θεωρούν ότι μπορούν να συμβάλουν στο σκοπό αυτό", είπε ανάμεσα σε άλλα ο κύριος Κοντοβράκης δίνοντας το στίγμα των δράσεων του Ιδρύματος για τη νέα χρονιά, αλλά και τις προθέσεις του Συλλόγου των Φίλων για την πολιτιστική αξιοποίηση του νέου κτηρίου.

.

Κατά τα άλλα η γιορτή πλαισιώθηκε από μια δραματοποιημένη παρουσίαση εθίμων και παραδόσεων του δωδεκαήμερου των γιορτών από όλες τις γωνιές της χώρας μας, με μουσική, χορό και τραγούδι. Μετά το τέλος της εκδήλωσης σειρά είχε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην οποία εκτός από την πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων κυρία Μαντά, συμμετείχαν οι ιδρυτές του Ιδρύματος κύριος Δημήτρης και Φλώρα Καψάλη, όπως και ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης.

Σημειώνουμε ότι ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Ανδρέα Καψάλη, έχει απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στου κατοίκους και τους φίλους της Αίγινας, ώστε να γίνουν μέλη του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Τάκης Βάρτζελης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κύριος Νίκος Τζίτζης, οι δημοτικοί σύμβουλοί κύριοι: Παναγιώτης Κουκούλης, Νίκος Πτερούδης, Νίκος Οικονόμου, Παναγιώτης Μουτσάτσος, ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κύριος Κώστας Κατσαφάδος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού, καθώς και φίλοι του Ιδρύματος.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png