Το νέο κτίριο του Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη ανοίγει τις πύλες του στους κατοίκους της Αίγινας.

Σύμφωνα με πρόσκληση του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου, θα πραγματοποιηθεί στο νέο κτίριο του Ιδρύματος στη Λεωφόρο Πετρίτη στην περιοχή Λειβάδι. Η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα γίνει την Κυριακή 8 Ιανουαρίου και ώρα 11 π.μ. Ωστόσο η εκδήλωση προφανώς σηματοδοτεί και μία νέα περίοδο για το Ίδρυμα Ανδρέα Δ. Καψάλη, καθώς θα στεγαστεί στο χώρο που έχει δημιουργήσει για αυτό το σκοπό. Σε επικοινωνία με την κυρία Φλώρα Καψάλη, μας ενημέρωσε ότι τα εγκαίνια του κτιρίου θα γίνουν το καλοκαίρι, οπότε και θα είναι στο σύνολό του έτοιμο. Στην πρόσκληση, προσκαλούνται όλοι οι Αιγινήτες και όσοι αγαπούν το νησί να προσέλθουν στην εκδήλωση.

Το σημείωμα που συνοδεύει την πρόσκληση αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: "Με μοναδικό σκοπό την ηθική και υλική ενίσχυση και συμπαράσταση του Ιδρύματος συστάθηκε ο Σύλλογο φίλων του. Φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης, πηγή αγάπης, πίδακα χαράς και ευεξίας.

Μέχρι σήμερα υπήρχαν στιγμές που τον καθένας απασχολούσαν συχνά εφήμερα και όχι σπάνια ήσσονος σημασίας θέματα, καλό θα ήταν να εντρυφήσουμε σε ότι μοναδικό ενώνει, στην φιλία μέσα από δράσεις εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς. Το νέο κτήριο το οποίο θα στεγάσει την προσπάθεια αυτή, θα μεταλλάσσεται και θα παίρνει την μορφή της όποιας δραστηριότητας φιλοξενεί. Ευελπιστεί να καταφέρει να δώσει στέγη στην συλλογή παραδοσιακών ενδυμασιών της νησιωτικής Ελλάδας καθώς και στο πλούσιο λαογραφικό υλικό που με πολύ κόπο έχει συγκεντρωθεί. Μια βιβλιοθήκη με αξιόλογα και σπάνια αποκτήματα βρίσκεται στα σκαριά της και μια δυναμική σύνθεση ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών θα δώσει κατευθυντήριες γραμμές για την διοργάνωση σεμιναρίων, εκθέσεων, μουσικών συναυλιών στο αμφιθέατρο και εναλλακτικών δραστηριοτήτων στους χώρους του Ιδρύματος".

Τέλος ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος καλεί όσους το επιθυμούν να γίνουν μέλη του.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png