Ένταση στο Βαθύ για τη χρήση του παλιού Δημοτικού Σχολείου.

Ένταση δημιουργήθηκε σήμερα το πρωί στο Βαθύ ανάμεσα στα μέλη  τοπικού πολιτιστικού συλλόγου με αφορμή απόφαση του προέδροου της Δημοτικής Κοινότητας. Το πρόβλημα προέκυψε όταν μέλη του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος πήγαν σήμερα το πρωί να κάνουν πρόβα σε αίθουσα του κτηρίου όπου στεγάζονταν το παλιό δημοτικό σχολείο. Βρήκαν όμως την πόρτα κλειστή και την κλειδαριά αλλαγμένη. Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου απέδωσε αυτή την κίνηση στον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κύριο Βασίλη Καλαμάκη. Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους στο Aegina Portal παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρόεδρος έχει ευχαριστήσει πολλές φορές το σύλλογο για την προσφορά του, σήμερα προχώρησε αιφνιδιαστικά στην αλλαγή της κλειδαριάς, θέλοντας να τους εκδιώξει από αυτό το χώρο. Για το ζήτημα είχαν προηγηθεί συζητήσεις ανάμεσα στον πρόεδρο και το σύλλογο για τη μεταστέγαση του συλλόγου στο κτήριο της κοινότητας, που όμως όπως υποστήριξε η πρόεδρος κυρία Μαρίκα Λυκούρη δεν πληρεί της προϋποθέσεις. Στο κτίριο του παλιού δημοτικού σχολείου προσήλθε και ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Νίκος Οικονόμου ο οποίος υποστήριξε ότι η σημερινή ένταση είναι αποτέλεσμα της "κόντρας" που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον πρόεδρο της κοινότητας και τα μέλη του συλλόγου. Μέλη του συλλόγου καταγγέλλουν ότι παρά το γεγονός ότι επικοινώνησαν με αρκετούς υπεύθυνους για το θέμα δεν ανταποκρίθηκε κανένας στο κάλεσμά τους, ενώ υποστήριξαν ότι τα παιδιά που έμειναν μόνα τους έξω από το κλειστό κτήριο θα μπορούσαν να κινδυνέψουν. Κατηγόρησαν επίσης τον πρόεδρο της κοινότητας για πολλαπλά προβλήματα στη λειτουργία της περιοχής. Για το θέμα υπάρχει ένας μεγάλος κύκλος αντεγκλήσεων ανάμεσα στο σύλλογο και τον πρόεδρο της κοινότητας. Αναλυτικά οι δηλώσεις των μελών στο video 1.






Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας κύριος Καλαμάκης, υποστήριξε (video 2) ότι με απόφαση του συμβουλίου, το κτίριο του παλιού δημοτικού σχολείου θα αξιοποιηθεί προς όφελος όλης της περιοχής. Σε ένα από τα δωμάτιά του θα στεγαστεί το κοινοτικό ιατρείο που είχε να λειτουργήσει τρία χρόνια. Στα πλαίσια αυτής τη αξιοποίησης ο κύριος Καλαμάκης είπε ότι μία αίθουσα από το δημοτικό σχολείο θα αφορά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, όλων των συλλόγων της περιοχής. Σε μία ακόμη αίθουσα θα στεγαστεί η κοινότητα, ενώ σε μία άλλη το αρχείο. Ο κύριος Καλαμάκης τόνισε ότι το χορευτικό τμήμα ωφελεί την περιοχή και θα συνεχίσει να λειτουργεί στην αίθουσα των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Τέλος ένας ακόμη χώρος του παλιού δημοτικού θα χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη. Υποστήριξε ακόμη ότι έχουν γίνει επανειλημμένες ειδοποιήσεις στο σύλλογο για τις προθέσεις της κοινότητας και πρόταση για στέγασή του στο παλιό κτίριο της κοινότητας. Οι συνεχείς αντεγκλήσεις με τα μέλη του συλλόγου οδήγησαν τον κύριο Καλαμάκη να αλλάξει την κλειδαριά, γεγονός που εξόργισε το Δ.Σ. του συλλόγου. Ο ίδιος υποστήριξε επίσης ότι κανένα παιδί δεν κινδύνεψε σήμερα, αφού ο χώρος που βρίσκονταν ήταν το προαύλιο του παλιού τους σχολείου. Σημείωσε επίσης ότι όλα γίνονται βάση ενός σχεδιασμού, γνώση και έγκριση του οποίου έχει ο Δήμος της Αίγινας, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας της ζωής των κατοίκων της περιοχής. Στο Aegina Portal μίλησε επίσης για το πρόβλημα που έχει προκύψει η κυρία Αμαλία Τζούλα, μέλος του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας. Αναλυτικά οι απόψεις των δύο πλευρών στα videos που συνοδεύουν το άρθρο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png