Ο πρόεδρος της "Ενωτικής Κίνησης Επαγγελματιών" κύριος Ιωάννης Τσάκος, για τις επερχόμενες επιμελητηριακές εκλογές. .

Για τις εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, που θα πραγματοποιηθούν στις 4 και 5 Δεκεμβρίου, έκανε δηλώσεις ο πρόεδρος της Ενωτικής Κίνησης Επαγγελματιών κύριος Ιωάννης Τσάκος, χθες στο Aegina Portal. Λίγο αργότερα ο κύριος Τσάκος συμμετείχε σε συνάντηση επαγγελματιών τους νησιού που έγινε στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου. Στις δηλώσεις του ο κύριος Τσάκος υποστήριξε ότι το επιμελητήριο έχει πολλές δυνατότητες, όπως επίσης και η δυνατότητα λειτουργίας ενός τουριστικού τμήματος, το οποίο όμως δεν λειτούργησε ποτέ. Σημείωσε αν εκλεγεί θα δώσει μεγάλη έμφαση στις νησιωτικές περιοχές και στην Αίγινα. Χαρακτήρισε ως τραγικό το γεγονός ότι φέτος δεν θα στηθούν κάλπες σε νησιωτικές περιοχές, σημειώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο αναγκάζονται οι κάτοικοί τους να ταξιδέψουν στον Πειραιά, και κάλεσε τους κατοίκους της Αίγινας να συμμετέχουν σε αυτές.


Ο κύριος Τσάκος σημείωσε ότι σε περίπτωση εκλογής του θα προωθήσει το αίτημα του κυρίου Σωτήρη Μπήτρου μέλος του Δ.Σ. του επιμελητηρίου και υποψηφίου της κίνησης, για τη λειτουργία παραρτήματος του επιμελητηρίου στην Αίγινα. Ο κύριος Ιωάννης Τσάκος είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων και όπως ήταν φυσικό, ένα μεγάλο μέρος των δηλώσεων του αφορούσε το συγκεκριμένο κλάδο. Θέσεις και παρατηρήσεις που σχετίζονταν με την ανάπτυξή του, τα προβλήματα από την επιβολή της αύξησης του ΦΠΑ και μία σειρά άλλων κλαδικών ζητημάτων. Περισσότερα για την Ενωτική Κίνηση Επαγγελματιών, αλλά και για τη συμμετοχή στις επιμελητηριακές εκλογές μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της κίνησης.

Ακολουθεί σχετική επιστολή του μέλους του Δ.Σ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και υποψηφίου στις επερχόμενες εκλογές κυρίου Σωτήρη Μπήτρου.

Προς
Επαγγ.Επιμελ.Πειραιά

Κύριε Πρόεδρε και κύριοι συνάδελφοι , θα ήθελα να εκφράσω τα παράπονά μου, για τη μη τοποθέτηση της κάλπης στην Αίγινα στις εκλογές που έχουμε στις 4 & 5 Δεκεμβρίου .


Ο καθένας πονάει την πατρίδα του - τον τόπο του, σχετικά με την μη τοποθέτηση της κάλπης στην νησιωτική Αίγινα, πιστεύω ακράδαντα και δεν μπορεί να μου το αλλάξει κανένας , ότι οι κάλπες τοποθετήθηκαν , με "σκοπιμότητα"  και  "κατευθυνόμενες".


Δεν είναι δυνατόν να εξηγήσει νους ανθρώπου ότι δεν μπήκε κάλπη του Επιμελητηρίου για τις επικείμενες εκλογές στην Αίγινα, λόγω οικονομικών συνθηκών (το Επιμελητήριο στα πέντε χρόνια εισπράττει περίπου πάνω από 250.000 ευρώ από τους Αιγινίτες ....1.141 μέλη) , ενώ παράλληλα με την απόφασή σας αυτή, ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ τα εγεγγραμμένα μέλη μας να ταξιδεύσουν στον Πειραιά - πράγμα δύσκολο εν όψει οικονομικής κρίσης, τη στιγμή που το Επιμελητήριο καταθέτει πλεονασματικούς προϋπολογισμούς και απολογισμούς .

Πολύ καλώς μπήκε κάλπη στα Μέγαρα, που είναι μια περιοχή με πολλούς επαγγελματίες, αν και θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν οδικώς και σύντομα, από την εκλογική κάλπη της Ελευσίνας. Αισθανόμαστε όμως ιδιαίτερα άνιση μεταχείρηση των νησιών της Περιφέρειας του Επιμελητηρίου οταν στις 5 κάλπες, η μοναδική νησιωτική είναι των ιδιαίτερα απομακρυσμένων Κυθήρων. Τα νησιά του Σαρωνικού, ουσιαστικά αποκόπτονται από τη δυνατότητα σοβαρής εκπροσώπησής τους στο Επιμελητήριο με αποτέλεσμα τα όποια δελτία τύπου βγαίνουν και αφορούν στα νησιωτικά Επιμελητήρια να είναι κενό γράμμα αφού στην πράξη φαίνεται η σημασία που δίνετε στα νησιά.


Εδώ θέλω να εκφράσω ένα συναδελφικό παράπονο προς τον συμπολίτη μου και πρώην Πρόεδρο της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας κ. Παπαργύρη διότι διαβάζοντας τα πρακτικά του Δ.Σ. του Σεπτεμβρίου, όταν ανακοινώθηκαν το που θα τοποθετηθούν οι κάλπες για τις προσεχείς εκλογές δεν διαμαρτυρήθηκε εντόνως, όπως όφειλε για τον αποκλεισμό του Νησιού μας, αφού στις προηγούμενες εκλογές είχαμε "παράσταση κάλπης " στην Αίγινα και είχαν ψηφίσει περίπου 350 μέλη.


Εύχομαι και ελπίζω την ημέρα των εκλογών να μας λυπηθεί ο ¨Αγιος Νεκτάριος και να έχουμε μπουνάτσα - κάλμα, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι συμπολίτες μου, σε αντίθετη περίπτωση που θα έχει απαγορευτικό απόπλου, ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ κ. Πρόεδρε όσων συνέβαλαν εμμέσως πλην σαφώς σε αυτήν την άδικη απόφαση είναι  μεγάλες και θα καταγραφούν στην ιστορία  του Επιμελητηρίου.

Καταλήγοντας δεν θεωρώ άμοιρους ευθυνών για την εν λόγω απόφαση τους συμμετέχοντες εις την Εκλογική Επιτροπή από το προσωπικό του  Επαγγ.Επιμελ.Πειραιά.

Σας Ευχαριστώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png