Ιδρυτική συνάντηση για το Μουσικό Σύλλογο Αίγινας "ΜΟΥΣΑ".

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η ιδρυτική συνάντηση για τη σύσταση του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας με την επωνυμία "ΜΟΥΣΑ". Τα μέλη του νεοσύστατου συλλόγου συμμετέχουν σε μία νέα προσπάθεια, που στόχος της είναι να διατηρηθεί η μουσική παιδεία στο νησί και φυσικά η ιστορία της Δημοτικής Φιλαρμονικής της Αίγινας, που λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων του Δήμου κινδύνεψε να σταματήσει για πάντα τη λειτουργία της. "Θεωρούμε ότι και εμείς σήμερα έχουμε χρέος να συνεχίσουμε τη λειτουργία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και να συνεχίσουμε να παρέχουμε μουσική παιδεία στα παιδιά μας και στις επόμενες γενεές" λέει η κυρία Ελένη Αθανασοπούλου για τους λόγους της ίδρυσης του νέου συλλόγου. Για τους λόγους της ίδρυσης του Συλλόγου έκανε λόγο και ο κύριος Γιώργος Βογιατζόγλου που σημείωσε: "Έχει σαν σκοπό τη συνέχιση της λειτουργίας της Φιλαρμονικής, που κινδύνευε με διακοπή λειτουργίας εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων του Δήμου. Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε ένας καινούργιος σύλλογος φίλων της μουσικής, ο οποίος όμως για να μπορέσει να λειτουργήσει απαιτεί και τη δική σας συμμετοχή και προϋποθέτει τη δική σας συμμετοχή".


Στο ίδιο πλαίσιο και οι δηλώσεις των κυρίων Γιώργου Τσολάκου και Κώστα Λάμπρου, που καλωσορίζουν την ίδρυση του συλλόγου και παράλληλα καλούν τους κατοίκους του νησιού να τον ενισχύσουν. Το κόστος για την εγγραφή είναι μικρό, σε σχέση με αυτά που φιλοδοξεί να προσφέρει ο σύλλογος στους φίλους της μουσικής και έχει οριστεί στα δέκα ευρώ το μήνα. H Δημοτική Φιλαρμονική στεγάζεται στο πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, που βρίσκεται κοντά στο μητροπολιτικό ναό. Η Ιερά Μητρόπολη έχει δείξει ενδιαφέρον ώστε να βοηθήσει το σύλλογο, όπως άλλωστε η Δημοτική Κίνηση Πολιτών "Αίγινα Κίνηση Ευθύνης", ο Δήμος Αγκιστρίου και επιχειρηματίες της Αίγινας.  Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να γίνουν μέλη του συλλόγου, να παρακολουθούν τα μουσικά μαθήματα και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του, μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2297026139 και 6973006475.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png