Η ομάδα Face to Face από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στην Αίγινα..

Η ομάδα Face to Face από τη ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, γνωστή για τη διεθνή της δράση, επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα την Αίγινα και θα παραμείνει μέχρι και το Σάββατο. Η επίσκεψη της ομάδας στην Αίγινα αφορά στην υλοποίηση δράσης για την ενημέρωση των κατοίκων και των παραθεριστών του νησιού. Παρόμοιες δράσεις γίνονται σε όλες τις πόλεις τις χώρας μας. Αργά το απόγευμα τα μέλη της ομάδας βρέθηκαν στην παραλία της Αίγινας και η κυρία Όλγα Καϊμάρα βρήκε την ευκαιρία να μας μιλήσει για τους σκοπούς της επίσκεψής τους στην Αίγινα.

Τα μέλη της ομάδας, αυτές τις δύο ημέρες που θα μείνουν στο νησί, θα μιλήσουν για το έργο της ανθρωπιστικής οργάνωσης, θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους και θα ζητήσουν την υποστήριξη και τη βοήθεια κατοίκων και παραθεριστών της Αίγινας. Πρόκειται για δύο βασικές προϋποθέσεις ώστε οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους συνεχίζοντας το έργο που έχουν αναλάβει από το 1971. Η ίδρυση της ομάδας ήταν πρωτοβουλία μιας ομάδας γιατρών και δημοσιογράφων που πίστευαν στην αποτελεσματική ιατρική και ανθρωπιστική δράση αλλά και στη δύναμη της μαρτυρίας. Σύντομα εξελίσσονται σε μια διεθνή ανεξάρτητη ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση που στόχο έχει την παροχή ιατρικής βοήθειας στους πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, πολιτικές πεποιθήσεις ή φύλο.

Η δράση της οργάνωσης διέπεται από τις αρχές της ανεξαρτησίας, της αμεροληψίας και της ουδετερότητας και γίνεται πραγματικότητα χάρη στους υποστηρικτές της σε όλο τον κόσμο. Μέσα από την εμπειρία και τη μαρτυρία των εθελοντών μας ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε την κοινωνία για όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στις περιοχές παρέμβασης και δράσης μας. Το ελληνικό τμήμα των ΓΧΣ δημιουργήθηκε το 1990 και αποτελεί ένα από τα 19 τμήματα της οργάνωσης συμπληρώνοντας 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα χάρη στην πολύτιμη ηθική και οικονομική υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ιδιωτικές δωρεές που αποτελούν το 99% των εσόδων του ελλην! ικού τμήματος των ΓΧΣ, μπορούν να διασφαλίσουν την ανεξαρτησία της δράσης μας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png