Summer School Πολιτικής Ακαδημίας ΟΝΝΕΔ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής" στην Αγία Μαρίνα.

Στα πλαίσια της προσπάθειας για  επιμόρφωση και συνεχή ενημέρωση των νέων ανθρώπων σχετικά με την πολιτική πραγματικότητα, διοργανώνεται από την Πολιτική Ακαδημία της ΟΝΝΕΔ, το 2ο επιμορφωτικό Summer School για μέλη της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Η Αίγινα αποτελεί σημείο αναφοράς, υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους. Το συγκεκριμένο Summer School ήταν μία συνειδητή επιλογή που στοχεύει να αναδείξει την αποκεντρωμένη αντίληψη που επικρατεί πλέον στην ΟΝΝΕΔ αλλά και να αναδείξει το νησί. Έχω ιδιαίτερη σχέση με την Αίγινα. Πιστεύω στην προοπτική της ανάπτυξης του νησιού, στη δημιουργία νέων υποδομών, στην αξιοποίηση του μεγάλου συγκριτικού πλεονεκτήματος που διαθέτει και είναι η εγγυτητά του  με το Λεκανοπέδιο. Στο μεγάλο και αναξιοποίητο ιστορικό και πολιτιστικό του κεφάλαιο. Η εκδήλωση αυτή είναι μόνο η αρχή.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 15-17 Ιουλίου στην Αίγινα και απευθύνεται κυρίως σε μέλη των οργανώσεων της Στερέας Ελλάδας, της Πελλοπονήσου, της Κρήτης και των νήσων που επιθυμούν να ενημερωθούν γύρω από ζητήματα ιδεολογίας, πολιτικής επικοινωνίας, κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τρέχουσας επικαιρότητας. Στόχος είναι η καλύτερη δυνατή ανάλυση των τελευταίων εξελίξεων στο χώρο της πολιτικής, της ιδεολογίας και της επικοινωνίας αλλά και η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σχετικά με την πορεία του πολιτικού συστήματος στη χώρα.

Οι  εργασίες του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Ηοtel Katerina στη περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Ακολουθεί το πρόγραμμα:
Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

16.30- 17.00 Προσέλευση  
17.15-19.00 Η απαξίωση της πολιτικής και η κρίση των Θεσμών

Κωνσταντίνος Τασούλας, Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ιωαννίνων

19.00-19.15 Διάλειμμα


19.15-21.00 Η ανώτατη εκπαίδευση σήμερα  

Αθανάσιος Κυριαζής, Αναπλ. Τομεάρχης Παιδείας ΝΔ, Καθηγητής Παν. Πειραιώς

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

10.30-12.30 Πολιτική επικοινωνία, εκλογική συμμετοχή και δημόσιος λόγος

Ράζος Ιωάννης, Αshley Worldgroup

12.30-13.00 Διάλειμμα
13.00-15.00 Τα Social Media στη σύγχρονη εποχή

Νεκτάριος Συλλιγαρδάκης, Eresus

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

10.30-12.30 Σύγχρονες Τάσεις Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς

Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, Αναπλ.Καθηγήτρια Παν. Πελοποννήσου, Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κων. Καραμανλής


12.30-13.00 Διάλειμμα


13.00-15.00 Οικονομική κρίση, μύθοι και πραγματικότητα

Νότης Μηταράκης, αναπλ. Τομεάρχης Οικονομικών ΝΔ


15.00 Τέλος εργασιών



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png