Επίσημη πρώτη για το "Ινστιτούτο για την Πρόοδο και την Ανάπτυξη της Νήσου Αίγινας".

Την πρώτη του επίσημη παρουσίαση σε δημόσιο χώρο έκανε χθες το "Ινστιτούτο για την Πρόοδο και την Ανάπτυξη της Νήσου Αίγινας", αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η ενημερωτική συγκέντρωση έγινε στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας και η προσέλευση του κοινού θα πρέπει να θεωρηθεί περισσότερο από ικανοποιητική, αν και το σημαντικότερο στοιχείο του ήταν η σύνθεσή του, καθώς αποτελείτο από σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες, καταξιωμένους επαγγελματίες με σημαντική επιστημονική κατάρτιση, μόνιμους ή μη κατοίκους του νησιού. Την παρουσίαση του ινστιτούτου ανέλαβε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κύριος Γιάννης Κρεούζης. "Στο νησί μας κατοικούν και το επισκέπτονται άτομα καταξιωμένα επαγγελματικά, καθένας στο χώρο του, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, επιστήμονες. Σκεφτήκαμε να βρεθεί κάποιος τρόπος για να αξιοποιήσουμε αυτή την πλούσια δεξαμενή. Μετά από συζητήσεις καταλάβαμε ότι κοινός παρανομαστής όλων είναι η αγάπη για το νησί και η αναζήτηση τρόπου ανταπόδοσης της προσφοράς" είπε ο κύριος Κρεούζης εξηγώντας τον τρόπο που γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του ινστιτούτου. Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κύριος Κρεούζης ενημέρωσε το κοινό ότι ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δεκάδες μέλη, που θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους σκοπούς του ινστιτούτου, ενώ απεύθυνε κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη.

Ο τρόπος της λειτουργίας του ινστιτούτου βασίζεται στην εθελοντική εργασία μέσα από επιστημονικές ομάδες που θα μελετούν και θα αναπτύσσουν επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις για τους ακόλουθους τομείς:  Ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και εταιρική κοινωνική ευθύνη, Τάσεις στην αγορά εργασίας, Περιβαλλοντική δράση, Κοινωνική πρόνοια, Πολιτισμός. Το ινστιτούτο θα λειτουργεί ως συμβουλευτική υπηρεσία προς την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ άλλοι τομείς στους οποίους θα δραστηριοποιηθεί είναι η οργάνωση  προγραμμάτων κατάρτισης και εκπαίδευσης, η ενημέρωση  και ευαισθητοποίηση των πολιτών με εκδηλώσεις, συνέδρια, φεστιβάλ, ηλεκτρονικές εκδόσεις με θέματα  που αφορούν στην ανάπτυξη του νησιού, η προώθηση του εθελοντισμού. Από την ομιλία το κυρίου Κρεούζη διεφάνη ότι ήδη έχουν συσταθεί και λειτουργούν τέτοιες ομάδες εργασίας, όπως και ότι μάλλον θα υπάρξει σύντομα κάποια νέα ενημερωτική συγκέντρωση για αυτό το σκοπό.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, αλλά και ο πρώην δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος κύριος Παναγιώτης Κουκούλης ο οποίος ανάμεσα σε άλλα είπε: "Το ινστιτούτο εκτός από τα πολλά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει, έχει να αντιμετωπίσει και ένα ακόμη, αυτό λέγεται δυσπιστία. Δυσπιστία για τις προθέσεις και για τις προϋποθέσεις και νομίζω ότι μπορεί να ξεπεράσει αυτή τη δυσπιστία, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να το κάνει. Χρειάζεται όμως κόπος. Για παράδειγμα το καταστατικό το οποίο είχαν την καλοσύνη να μου το δώσουν, μου έδωσε την εντύπωση ότι το ινστιτούτο είναι λίγο κλειστό στα μέλη, ίσως κάτι θα πρέπει να αλλάξει εκεί".

Παράλληλα σε αναφορά του κυρίου Κουκούλη για το ρόλο της πολιτικής γενικότερα στη λήψη αποφάσεων, αλλά και πιο ειδικά στο στρατηγικό σχεδιασμό, ο κύριος Κρεούζης βρήκε την ευκαιρία να απαντήσει ότι "Τα πάντα είναι πολιτική, αλλά εμείς έχουμε βάλει ως στόχο: όχι πολιτική στρατευμένη, όχι κομματική πολιτική, όχι πολιτική παραταξιακή. Ότι θα κάνουμε θα είναι μελετημένο από όλες τις πλευρές, θα υπάρχουν όλες οι απόψεις και έτσι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτό το σκοπό, σε αυτό το πείραμα ουσιαστικά, που ξεκινάμε απόψε".

Αναφορικά με τη σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου αυτό είναι είναι επταμελές και απαρτίζεται από τους:

Πρόεδρος και Διευθ. Σύμβουλος:
  • Κρεούζης Γιάννης
Αντιπρόεδρος:
  • Αθανασιάδης Νότης
Μέλη:
  • Θανόπουλος Μίμης
  • Κοντέλλης Παύλος
  • Κοντούλης Βασίλης
  • Μαθιός Βαγγέλης
  • Πετρίτης Ανδρέας
Ελεγκτική Επιτροπή:
  • Γιαμπανάς Αλέκος
  • Στασσινόπουλος Ηλίας
Την εκδήλωση από την πλευρά του Δήμου Αίγινας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Πέτρος Πετρίτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Τάκης Βάρτζελης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Παναγιώτης Κουκούλης, Νίκος Πτερούδης, Νίκος Οικονόμου, όπως επίσης και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού.

Τα γραφεία  του Ινστιτούτου βρίσκονται Θωμαΐδος 15 (πίσω από τον Πύργου του Μάρκελλου).
Τηλ. Επικοινωνίας: 22970- 61886
E- mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png