Εκπαιδευτική πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στα δημοτικά σχολεία της Αίγινας..

Μία ιδιαίτερη πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος στα δημοτικά σχολεία της Αίγινας και πιο συγκεκριμένα σήμερα στο 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο του νησιού. Εισηγητής ήταν ο πλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος κύριος Δημοσθένης Παπαλεονάρδος, που μίλησε στα παιδιά των δημοτικών σχολείων για το τι πρέπει να κάνουν και τι όχι ώστε να χαρούν το καλοκαίρι δίπλα στη θάλασσα με ασφάλεια. Το Πρόγραμμα "τρέχει" σε 60 δημοτικά σχολεία της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά και ο κύριος Παπαλεονάρδος θεώρησε ότι είναι ηθική του υποχρέωση να ενημερωθούν και τα παιδιά του νησιού στον τόπο της καταγωγής του.

Η ενημέρωση γίνεται μέσω ενός φυλλαδίου που έχει τυπωθεί για το σκοπό αυτό και με οπτικοακουστικό υλικό. Εκτός από τα δύο δημοτικά σχολεία που έγινε σήμερα η συγκεκριμένη παρουσίαση, στις προθέσεις του κυρίου Παπαλεονάρδου είναι στο πρόγραμμα να ενταχθούν και τα άλλα δημοτικά της Αίγινας. Αν αυτό δεν είναι εφικτό φέτος, θα γίνει σίγουρα του χρόνου όπως διαβεβαιώνει ο ίδιος. Μαζί με τον κύριο Παπαλεονάρδο στην ενημέρωση που έγινε στο νησί συμμετείχαν δύο ακόμη αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος. Η σχετική ανακοίνωση του φορέα της ενημερωτικής πρωτοβουλίας αναφέρει τα ακόλουθα: Η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών στη θάλασσα, ανέλαβε την πρωτοβουλία και οργάνωσε ενημερωτικές παρουσιάσεις και διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 19 Μαΐου 2011 και περιλαμβάνουν οπτικοακουστική παρουσίαση ενημερωτικού υλικού από Αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού σχετικά με τη συμπεριφορά των μικρών παιδιών όταν βρίσκονται στην παραλία και στη θάλασσα. Στο πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει έως το τέλος της σχολικής περιόδου, έχουν περιληφθεί εξήντα 60 δημοτικά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png