Ημερίδα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κόκκινου σκαθαριού στα φοινικόδεντρα της Αίγινας. .

Τη δεύτερη ενημερωτική συζήτηση διοργάνωσε για φέτος ο Αγροτικός Σύλλογος Αίγινας. Η ημερίδα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κόκκινου σκαθαριού στα φοινικόδεντρα της Αίγινας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης με εισηγητή τον γεωπόνο Dr Δημήτριο Κοντοδήμα από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο. Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει ήδη και η Αίγινα, καθώς δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ο Δήμος της Αίγινας αναγκάστηκε να απομακρύνει από το μικρό πάρκο, που βρίσκεται δίπλα στο Δημαρχείο, έναν φοίνικα που είχε προσβληθεί από το Rhynchophorus ferrugineus, όπως είναι η επιστημονική ονομασία του κόκκινου σκαθαριού.

Το κόκκινο σκαθάρι ήρθε από την Αφρική στη χώρα μας και η Αίγινα δεν αποτέλεσε εξαίρεση στα προβλήματα που δημιούργησε, καθώς μεταξύ των παρευρισκομένων πολλοί ήταν εκείνοι που ήδη αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τους φοίνικες που βρίσκονται σε κτήματά τους ή αλλού. Τη χρήσιμη ενημερωτική συζήτηση θα ακολουθήσουν ακόμη δύο εκδηλώσεις του Αγροτικού Συλλόγου Αίγινας. Η πρώτη από αυτές θα φορά τη φιστικιά και θα γίνει τον Ιούλιο, ενώ η δεύτερη κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Φιστικιού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png