Τραγούδι και χορός με τα παιδιά της "Ανάδυσης" στο Σύλλογο Γυναικών Αίγινας.

Για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας φιλοξένησε για λίγες ώρες τα παιδιά της Στέγης αυτόνομης διαβίωσης και αποκατάστασης Αυτιστικών Παιδιών "Ανάδυση". Πρόκειται για μια εκδήλωση, που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της γιορτής, με χορό, μουσική, τραγούδι και κεράσματα. Τα παιδιά περιμένουν αυτή τη γιορτή, γιατί βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους που ξέρουν ότι τα αγαπούν, ξέρουν ότι γνωρίζουν πια τα αγαπημένα τους τραγούδια, ότι θα χορέψουν μαζί τους και θα τα χειροκροτήσουν με ενθουσιασμό την ώρα η μουσική θα τελειώσει.

Η συγκεκριμένη γιορτή έγινε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2009, τότε είχε και το σκοπό της κοινωνικοποίησης των μελών της "Ανάδυσης", χθες όμως όλοι διαπίστωσαν ότι τα πράγματα έχουν πάρει μία διαφορετική μορφή, καθώς οι κυρίες του Συλλόγου βλέπουν τα ψυχικά προτερήματα των παιδιών, το μεγαλείο που κρύβεται πίσω από τις προσπάθειες που κάνουν και τα παιδιά αναγνωρίζουν σε εκείνες οικία πρόσωπα. Η "Ανάδυση" λειτουργεί στην περιοχή της "Αγίας Ειρήνης" από το 1996, οι ειδικοί εκπαιδευτικοί και το προσωπικό της Στέγης είναι μια δεμένη οικογένεια που κάνει τα πάντα μαζί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι δυνατότητες αυτοεξυπηρέτησης και η κοινονικοποίηση των παιδιών είναι από τις καθημερινές προτεραιότητες. Οι κάτοικοι του νησιού μιλούν συχνά με θαυμασμό για την προσήλωση που δείχνουν σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς τους οι συνοδοί τους.

Η αγάπη επιστρέφει κι αυτό το νιώθουν οι κυρίες του Συλλόγου κάθε φορά που υποδέχονται τα παιδιά της "Ανάδυσης", αλλά και κάθε φορά που πρέπει να τα αποχωριστούν. Αυτό είναι ίσως και το πιο σημαντικό αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας, το δέσιμο που έχει δημιουργηθεί και οι διάθεση να μοιραστούν όλοι μερικές στιγμές γιορτής.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png