Δελτίο Τύπου από την Πολιτική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας.

Πολιτική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Οι μέρες που  ζούμε είναι ξέχειλες, από πόνο και οργή. Είναι  μέρες απελπισίας. Η βραδινή φασιστική μπότα των 8:00, μπαίνει σπίτι μας. Χωρίς κουκούλα, μας ανακοινώνει ποιός θα μείνει αύριο χωρίς δουλειά, ποιανού θα μειωθεί η σύνταξη, ο μισθός, ποιος θα πουληθεί στα σκλαβοπάζαρα της «ελαστικής» εργασίας. Υπουργοί, ως άλλοι  μισθωμένοι δολοφόνοι, αναλαμβάνουν τη διάλυση του όποιου κοινωνικού κράτους  έχει μείνει. Υγεία – εργασία – παιδεία – μικροϊδιοκτησία, είναι τα αγαπημένα θηράματα στη χαρά του κυνηγιού τους.  Η κτηματομεσιτική εταιρεία που έχουν στήσει, βγάζει την πατρίδα μας στο σφυρί. Τα παγκόσμια κοράκια των πλειστηριασμών, έχουν ήδη μαζευτεί. Οι μοσχομορφωμένοι , στα οικονομικά «πανεπιστήμια» του εγκλήματος, κάνουν πράξη τις διδαχές των δασκάλων τους πάνω στις ζωές μας.

Το όραμά τους είναι πια γνωστό.  Η «αυγή της οδύσσειας», σε στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο ξεκίνησε. Ο τόπος μας δεν  θα μπορούσε να μείνει αλώβητος από όλη αυτή τη λαίλαπα μέτρων. Η ανεργία έχει σπάσει ρεκόρ. Εκτός από την όποια εμπορική κίνηση της πόλης, η περιφέρεια αναστενάζει. Οι τιμές των εισιτηρίων τραβούν την ανηφόρα, ενώ το διπλανό μας Αγκίστρι έχει γίνει άγονη γραμμή. Η Δημοτική Αρχή εγκλωβισμένη στη θέση του διαχειριστή, ακολουθεί  την πεπατημένη. Οι αυξήσεις στην τιμή του νερού είναι η εύκολη συνταγή. Μια συνταγή, που συνοδεύεται κι από την «επιχειρηματικού τύπου»  άποψη, πως το νερό είναι εμπορεύσιμο είδος, άρα όσο παραπάνω κυβικά καταναλώνονται, τόσο και περισσότερα έσοδα υπάρχουν. Βέβαια εδώ πουλάμε κάτι που αγοράζουμε και το πουλάμε μέσο ενός δικτύου που έχει 38% απώλειες. Ένα δίκτυο που με τα τόσα χρόνια απωλειών θα έπρεπε να έχει καταστήσει την Αίγινα ιδανικό τόπο καλλιέργειας ρυζιού και τον υδροφόρο της ορίζοντα, τον πιο πλούσιο του κόσμου.

Η ΔΕΗ περνάει  καινούριες γραμμές, αλλά οι απλήρωτοι  λογαριασμοί αυξάνονται. Τα κονδύλια προς την τοπική αυτοδιοίκηση μειώνονται. Οι συνέπειες στην ποιότητα ζωής θα γίνουν ακόμη πιο αισθητές σε όλα τα επίπεδα.

Σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον η κοινωνία μας οφείλει  να αντιδράσει. Δεν χρειάζεται κανένα διαμεσολαβητή, κανένα ενδιάμεσο.   Η φτώχια που μας οδηγούν, θα είναι κοινός τόπος για τους περισσότερους από εμάς. Ας μη συναντηθούμε εκεί, αλλά πριν στον τόπο της αντίστασης και της δράσης, στον τόπο της συνεννόησης και της δημιουργίας.

Μας κλέβουν τη ζωή. Θα τους αφήσουμε;

Πολιτική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png