Ο Σύλλογος του "Αγίου Σώστη" για τον Πευκώνα και τα Οχυρά.

Δελτίο Τύπου
Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ο Σύλλογός μας θέλει να μοιραστεί με όλους τους κατοίκους και τους φίλους της Πέρδικας δύο ευχάριστες ειδήσεις που αφορούν τη γραφική περιοχή μας στις οποίες έρχονται να προστεθούν και να ενισχύσουν οι μακροχρόνιες και επισταμένες προσπάθειές μας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των αρμόδιων φορέων επάνω σε δύο θέματα που θεωρούμε ότι είναι ταυτόσημα με την Πέρδικα:

ΠΕΥΚΩΝΑΣ: Λάβαμε έγγραφο του Δημάρχου Αίγινας, κ. Θ. Σακκιώτη, το οποίο απευθυνόμενο προς το Δασονομείο Αίγινας ενημερώνει ότι έχει πραγματοποιήσει ήδη δύο επισκέψεις στο Πευκώνα της Πέρδικας και έχει καθαρίσει τα πεύκα που βρίσκονται κοντά στο Δημοτικό Σχολείο από τις φωλιές της πιτυκάμπης και ότι θα παράσχει κάθε αναγκαία υποστήριξη στο Δασονομείο Αίγινας για την καταστροφή και των υπολοίπων φωλιών πιτυοκάμπης, όπως και για την απομάκρυνση των ξερών πεύκων.

Για αυτή την εξέλιξη, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ κατ΄αρχάς στη Δημοτική Αρχή, η οποία από την πρώτη στιγμή επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση, αλλά και δράση για τη διάσωση και την εξυγίανση του Πευκώνα.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε επίσης στο Δασονομείο Αίγινας, με το οποίο συνεργαστήκαμε άψογα και στηριχθήκαμε στην επιστημονική και τεχνική του κατάρτιση για την εξυγίανση του τόσο ευαίσθητου και πολύπαθου δασυλλίου της περιοχής μας.

Θέλουμε ακόμα να επαναλάβουμε τις ευχαριστίες μας στο Δασαρχείο Πειραιά και στη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής για το ενδιαφέρον τους και τη καταλυτική βοήθεια που προσέφεραν.

Από τη πλευρά μας, ο Σύλλογός μας θέλει να διαβεβαιώσει ότι διαθέτει όλες τις δυνάμεις του στη διάθεση του Δήμου και του Δασονομείου Αίγινας, προκειμένου να ενισχυθεί το έργο εξυγίανσης του Πευκώνα και για το λόγο αυτό αναλαμβάνει να διαθέσει τα απαραίτητα νέα δενδρύλλια για αναδάσωση τα οποία θα φυτέψει μόλις απομακρυνθούν τα νεκρά πεύκα. Η συμβολή του Δήμου όσον αφορά την παροχή σκαπτικού μηχανήματος για το άνοιγμα των λάκκων, καθώς και η τοποθέτηση δύο παροχών νερού με βάνα ασφαλείας μέσα στο Πευκώνα για το πότισμα των νέων δενδρυλλίων θα είναι άκρως πολύτιμη και θα εξασφαλίσει μια επιτυχή αναδάσωση. Η καθοδήγηση του Δασονομείου κατά τη διάρκεια του φυτέματος θα είναι επίσης μια σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια αυτή.

Θέλουμε, τέλος, να επισημάνουμε εκ νέου τη κατασκευή προστατευτικού τοιχίου στη νότια πλευρά του Πευκώνα, κάτι που θα αποτελέσει τη μόνιμη λύση όσον αφορά τη συγκράτηση του εδάφους και κατ’ επέκταση τον εμπλουτισμό και τη σωτηρία του δασυλλίου.

ΟΧΥΡΑ: Με χαρά ενημερωθήκαμε για την πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου, κ. Θ. Σακκιώτη και του Βουλευτή Περιφερείας μας, κ. Δ. Καρύδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας, κ. Π. Μπεγλίτη στις 04/04/11, σχετικά με την παραχώρηση χρήσης του χώρου των Οχυρών.

Η ικανοποίησή μας για την πρωτοβουλία αυτή του κ. Δημάρχου είναι πολύ μεγάλη μιας και η υπόθεση αυτή αποτελεί ένα πάγιο αίτημά μας, το οποίο έχουμε θέσει στις αρμόδιες αρχές εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ελπίζουμε να αποτελέσει την απαρχή μιας σειράς ενεργειών που θα οδηγήσουν επιτέλους στη καλύτερη δυνατή λύση που θα αναδείξει αφενός την ιστορικότητα της περιοχής των Οχυρών και αφετέρου θα παραδώσει σε όλους τους κατοίκους της Πέρδικας, στους επισκέπτες της, αλλά και σε ολόκληρο το νησί ένα πρότυπο χώρο αναψυχής και περιπάτου, με ταυτόχρονη ενδυνάμωση της τουριστικής και οικονομικής υπόστασης της Κοινότητάς μας, αποτρέποντας παράλληλα τις όποιες πιθανές βλέψεις για οικοπεδοποίηση της περιοχής.

Θέλουμε ειλικρινώς να διαβεβαιώσουμε τη Δημοτική Αρχή ότι θα είμαστε θερμοί υποστηρικτές και συμπαραστάτες στις ενέργειες που θα ακολουθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png