Σε διεθνές φεστιβάλ της Σόφιας θα συμμετέχει το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας.

Πάσχα στη Βουλγαρία θα κάνουν τα μέλη του χορευτικού τμήματος του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας", καθώς θα πάρουν μέρος στο ΙΙΙ International Folklore Festival με την επωνυμία Easter 2011, από τις 24 μέχρι τις 27 Απριλίου. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να παρουσιάσει τον πλούτο της λαογραφίας και τις παραδόσεις όλου του κόσμου, όπως επίσης να διαδώσει τη μουσική και τους παραδοσιακούς χορούς της Βουλγαρίας. Πάνω από όλα όμως να υπάρξει η ανταλλαγή των πολιτισμικών στοιχείων μεταξύ των χωρών που θα συμμετέχουν σε αυτό. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν φωνητικά και χορευτικά σύνολα, με ιδιαίτερη έμφαση στην παράδοση και τα λαογραφικά χαρακτηριστικά.

Στην ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας θα συμμετέχουν οι: Μαριαλένα Στεφανίδη, Μιχαέλα Μαρίνη, Τετιανή Γιαννούλη, Δέσποινα Μαρίνη, Θεοδώρα Τζίτζη, Κυριακή Λάκκου, Ξανθή Πάλλη, Φωτεινή Νομικού, Μάρω Στάθη, Αρετή Κουκούλη, Φωτεινή Μανιατάκου. Υπεύθυνη του χορευτικού τμήματος είναι η κυρία Πέπη Χατζηθεοδώρου. Το φεστιβάλ είναι υπό την αιγίδα σημαντικών φορέων όπως του υπουργείου Επιστημών και Εκπαίδευσης, του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και του δήμου της Σόφιας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png