Ανταλλαγή επιστολών μεταξύ Συλλόγου Γυναικών Αίγινας και Φίλιππου Τζίτζη.

Από το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας λάβαμε σήμερα την ακόλουθη επιστολή, η οποία κατηγορεί τον αντιδήμαρχο κύριο Φίλιππο Τζίτζη για θέματα που αφορούν τη διοργάνωση Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Αίγινα. Καθώς ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας είναι ένας θεσμός που για δεκαετίες έχει συμβάλει σημαντικότατα με τις δράσεις στα πολιτιστικά πράγματα του νησιού και έχουν πλούσια κοινωνική προσφορά επικοινωνήσαμε με την πρόεδρο του Συλλόγου κυρία Φλώρα Αλυφαντή η οποία μας είπε τα ακόλουθα: "Δεν ήταν στις προθέσεις μας να θίξουμε θεσμούς, αλλά πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει ότι ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας εδώ και 30 χρόνια προσφέρει ταπεινά στην Αίγινα και από το υστέρημά του ότι μπορεί να δώσει στον πολιτισμό και την παράδοση. Μας λυπεί το γεγονός ότι κάποιοι δεν σκέφτονται την ιστορία του Συλλόγου. Ζητάμε να σεβαστούν την ιστορία μας". Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.

"Κε  Αντιδήμαρχε λάβαμε την πρόσκληση  σας για το Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, το όποιο όπως μας ενημερώσατε οργανώνει ο Δήμος από κοινού με το Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο τον συλλόγου μας το όποιο ενημερώθηκε από την πρόεδρο, εθίγη εφ’ όσον τον Ιανουάριο του 2011 σας είχαμε γνωστοποιήσει κατόπιν αιτήσεως σας το πρόγραμμα του συλλόγου για το 2011 στο όποιο αναφέρετε η διοργάνωση Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών. Όπως  είναι ήδη γνωστό εδώ και τριάντα χρόνια ο σύλλογος Γυναικών Αίγινας «που δημιούργησε τμήμα παραδοσιακών χορών» και έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα στις περισσότερες από τις οποίες έχει διακριθεί και βραβευθεί. Το 2006 ήταν ο πρώτος σύλλογος που οργάνωσε Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο γήπεδο της Αίγινας όπου είχε μεγάλη επιτυχία. Σας καλούμε λοιπόν να μας ενημερώσετε για ποιο λόγο εφ’ όσον η γνωστοποίηση της διοργάνωσης του Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών έγινε προς εσάς δύο μήνες πριν, αφού  όπως φαίνεται αντιγράψατε την ιδέα μας αγνοήσατε παντελώς συνδιοργανώνοντας την εκδήλωση με άλλο σύλλογο του οποίου το χορευτικό τμήμα έχει χρόνο λειτουργίας μόλις έξι μηνών περίπου. Διαμαρτυρόμενοι για το  ανωτέρω σας ενημερώνουμε ότι πρώτον δεν θα συμμετάσχουμε  στην εν λόγω εκδήλωση και δεύτερον από τούδε δεν θα έχετε ουδεμία ενημέρωση για οποιαδήποτε εκδήλωση μας.

Για τον Σύλλογο Γυναικών,
Η Πρόεδρος      Η Γ. Γραμματέας
ΦΛΩΡΑ ΑΛΥΦΑΝΤΗ    ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΛΙΚΙΟΠΟΥΛΟΥ"

Για το ίδιο θέμα επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά και με τον αντιδήμαρχο κύριο Φίλιππο Τζίτζη ο οποίος μας απέστειλε την ακόλουθη επιστολή: "Όπως πολύ σωστά γράφετε στην επιστολή σας !! με ενημερώσατε για τις εκδηλώσεις του Συλλόγου σας, ύστερα από δικιά μας αίτηση προς όλους τους Συλλόγους του νησιού μας . Η επιστολή σας έφτασε στα χέρια μου αρχές Φεβρουαρίου του 1 Φεβρουαρίου 2011. Στο ίδιο διάστημα ο Πρόεδρος του Μορφωτικού κ. Μουσουλέας, δεν μου έστειλε επιστολή με πιθανό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ( όπως γράψατε εσείς αόριστα , χωρίς ημερομηνία ), αλλά μου έστειλε συγκεκριμένη πρόταση για φεστιβάλ παραδοσιακού χορού, στην Αίγινα, προσδιορίζοντας ο Μορφωτικός Σύλλογος τον τόπο και τον χρόνο διεξαγωγής του φεστιβάλ, και ζήτησε την βοήθεια του Δήμου μας. Τους ζήτησα, το φεστιβάλ να κοινοποιηθεί έγκαιρα και στους άλλους Συλλόγους και το έπραξαν, με ανάλογες επιστολές προς όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Νησιού μας που έχουν χορευτικό τμήμα.

Μετά από αυτό το γεγονός, ήρθε στο γραφείο μου η Πρόεδρος του Συλλόγου σας, με ρώτησε για το φεστιβάλ και ότι στο μέλλον προτίθεται να διοργανώσει ένα άλλο φεστιβάλ παραδοσιακού χορού. Της απάντησα ότι, πρόθυμα ο Δήμος θα βοηθήσει και στο φεστιβάλ χορού του Συλλόγου Γυναικών. Η ερώτησή μου ήταν όμως γιατί δεν συμμετέχουν μαζί με τον Μορφωτικό Σύλλογο, γιατί δεν συνεργάζονται ώστε να πετύχουν ενωμένοι οι Σύλλογοι κάτι ακόμα πιο καλό, ακόμα πιο μαζικό και συλλογικό, τότε κατάλαβα τι συμβαίνει. Δεν συμμετέχω σαν Αιγινήτης σε τέτοιες ιστορίες, ανάμεσα σε τοπικούς Συλλόγους. Όλους τους Συλλόγους τους βλέπουμε το ίδιο. Όσο για τα λεχθέντα περί αντιγραφής ιδεών, είναι ανάξιο απάντησης. Αξιότιμα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας ή ενεργός συμμετοχή της προέδρου σας κ. Αλυφαντή Φλώρας, σε όλα τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας, από την πρώτη στιγμή της καινούργιας διοίκησης, δείχνει πρώτον ότι εμείς τιμάμε τον Σύλλογο σας, για την διαχρονική πολιτιστική περιουσία σας στην Αίγινα και δεύτερον ότι έξω από παρατάξεις και ημέτερους, εμείς αναγνωρίζουμε πρόσωπα και αξίες.

Δυστυχώς η επιστολή σας δείχνει άλλα πράγματα, από αυτά που ξέρει όλη η Αίγινα , όλα αυτά τα χρόνια στο πρόσωπο της Προέδρου. Η επιστολή σας είναι γεμάτη από ψευδή στοιχεία , βιαστική και άστοχη, όσο για την ενημέρωση εκ μέρους σας στο τούδε, δεν ισχύει, διότι κάθε μέρα ενημερώνομαι και ενημερώνω, την κ. Πρόεδρο για όλα τα πολιτιστικά δρώμενα στο νησί μας.

Ο Αντιδήμαρχος,
Φίλιππος Τζίτζης


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png