Μια "Σπίθα" ανάβει στην Αίγινα.

Ως ιδρυτική συνάντηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συγκέντρωση μίας ομάδας νέων ανθρώπων από την Αίγινα στο cafe - bar "Μάσκα" τη Δευτέρα το απόγευμα. Πρόκειται για το ξεκίνημα μιας τοπικής ανεξάρτητης επιτροπής του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία "Σπίθα" που είχε ανακοινώσει ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης στο τέλος του προηγούμενου χρόνου. Η συγκέντρωση και η δημιουργία της ομάδας ήταν μια πρωτοβουλία του Σταύρου Φώσκολου. "Βάζω εγώ σήμερα μια σπίθα και περιμένω να ακολουθήσουν κι άλλες. Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει" είχε πει ο Μίκης Θεοδωράκης ανακοινώνοντας τη γέννηση του κινήματος. Όπως μας είπε ο Σταύρος Φώσκολος πρόκειται για μια προσπάθεια που ανάμεσα σε άλλα έχει ως στόχο να μετατραπεί η "φωνή" του ατόμου σε ομαδική ώστε να αποκτήσει δύναμη και να ακουστεί. Οι θέσεις του Κινήματος περιλαμβάνονται στο βιβλίο "Σπίθα" που υπάρχει στα βιβλιοπωλεία.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Κινήματος οι στόχοι του βρίσκονται στη "ζύμωση ιδεών μακριά από το υπάρχον πολιτικό – κομματικό κατεστημένο, με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο" καλώντας τους Έλληνες να σχηματίσουν ανεξάρτητες επιτροπές πρωτοβουλίας. Περισσότερες πληροφορίες για την επιτροπή πρωτοβουλίας της Αίγινας μπορεί να έχει όποιος ενδιαφέρεται στο τηλέφωνο: 6936788747.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png