Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας για τις αυξήσεις των τελών ύδρευσης και χρήσης κοινόχρηστων χώρων.

ΕΠΕΑ. Δελτίο Τύπου.
Με πρωτοβουλία του Προέδρου μας κου Νίκου Γιαννούλη  συγκαλείται σήμερα Τρίτη στις 20:00  έκτακτο διοικητικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα προς συζήτηση  την "διατύπωση απόψεων επί των εισηγήσεων της Οικονομικής Επιτροπής για επαναπροσδιορισμό των τελών ύδρευσης και των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων". Πιστοί στις δεσμεύσεις μας θα θέλαμε να σας  ενημερώσουμε για την θέση που σκοπεύουμε να λάβουμε στο Δ.Σ. της ένωσής μας. Η οικονομική συγκυρία την οποία βιώνουμε όλοι μας έχει φέρει σε πολύ δύσκολή  θέση τις επιχειρήσεις της Αίγινας, οι οποίες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντέξουν μια αύξηση της τάξης του 120% των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων . Σας παραθέτουμε  τις προτάσεις της Οικονομικής  Επιτροπής του Δήμου προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας για την χρέωση ανά τετραγωνικό μέτρο των κοινόχρηστων χώρων.

Από Εκδοτήρια  μέχρι Κολώνα από 28€ γίνεται 40€. Από εκδοτήρια έως Ιχθυαγορά από 36€ για τα καφενεία και 28€ για τα λοιπά καταστήματα γίνεται 60€. Από Ιχθυαγορά έως Ακρογιάλι από 28€ γίνεται 60€ μέχρι την Παναγίτσα και 40€ από την Παναγίτσα έως το Ακρογιάλι. Στην υπόλοιπη πόλη από 28€ για τα καφενεία και 20€ για τα λοιπά καταστήματα γίνεται 40€. Για τα παραδοσιακά καφενεία από 20€ γίνεται 30€. Τα τέλη για τους αγρότες προσδιορίστηκαν σε 20€ και για τα περίπτερα σε 50€. Πέρδικα: Από 18€ σε40€  και για τις λοιπές Δημοτικές Κοινότητες: Από 14€ σε 30€. Παράλληλα με αυτά, ο οικογενειακός προϋπολογισμός του κάθε επαγγελματία, επιβαρύνεται με 10 – 20% από την αύξηση που προτείνει η Δημοτική Αρχή για τα τέλη ύδρευσης.

Όλα αυτά μαζί, αποτελούν θηλιά στο λαιμό  των επαγγελματιών της Αίγινας, που αντιμετωπίζουν την πλέον κρίσιμη καμπή στις επιχειρήσεις τους. Γι’ αυτούς τους λόγους προτιθέμεθα, στα πλαίσια του Δ.Σ. της Ένωσής μας, να τοποθετηθούμε αρνητικά στις προτάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αίγινας. Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι όλα αυτά συντελούνται χωρίς να πραγματοποιηθεί κανενός  είδους διαβούλευση (η οποία είναι απολύτως επιβεβλημένη σύμφωνα με τις διατάξεις του Καλλικράτη) με τους Φορείς και τις Ενώσεις, των οποίων τα συμφέροντα θίγονται. Και βέβαια, δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο το γεγονός ότι μετά από 75 ημέρες, η διοίκηση του Δήμου δεν έχει ακόμα προσκαλέσει αντιπροσωπεία της Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Αίγινας, ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου μας.  

Για την ΕΠΕΑ,

Τα εκλεγμένα μέλη
Μεθενίτης Παντελής
Γκρινέζος Κώστας
Μαρίνη Λένα
Γουδής Γιώργος


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png