Ο "σπόρος" του Πελίτι απέδωσε καρπούς στην Αίγινα.

Με πραγματικά μεγάλη συμμετοχή ευαισθητοποιημένων κατοίκων της Αίγινας και παραθεριστών του νησιού, πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά φέτος, η δράση του "Ανοικτού Σπορείου" από την ομάδα του Πελίτη στην Αίγινα. Το Πελίτι είναι μία εναλλακτική κοινότητα που με τις δράσεις του ανάμεσα στα άλλα βοηθά στη διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών, παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων δηλαδή, που η βιομηχανοποίηση της αγοράς τροφίμων τείνει να τις εξαφανίσει. Η εκδήλωση που έγινε με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου σήμερα το πρωί στον Πύργο του Μαρκέλλου, ήταν μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενη φορά, έχει ουσιαστικό χαρακτήρα καθώς βοηθά ακριβώς σε αυτό: τη διάδοση και τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών, ανάμεσα σε ερασιτέχνες ή επαγγελματίες καλλιεργητές που ανταλλάσσουν παραδοσιακούς σπόρους. Στην Αίγινα η Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι δραστηριοποιείται από μια ομάδα ανθρώπων που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει τον κόσμο, παρουσιάζοντας απλούς τρόπους ώστε να να διατηρηθεί η καλλιέργεια των παραδοσιακών ποικιλιών.

 

Σήμερα το πρωί, όπως συμβαίνει πάντα στο ανοικτό σπορείο, φυτεύτηκαν εκατοντάδες σπόροι από τέτοιες ποικιλίες, με υλικά που παρείχε η ομάδα σε όσους επιθυμούσαν να συμμετέχουν. Πρόκειται για μια πραγματικά ενδιαφέρουσα διαδικασία που θα αποζημιώσει πολύ γρήγορα τους ερασιτέχνες καλλιεργητές με φυτά που καμία σχέση δεν έχουν με αυτά που προέρχονται και προορίζονται για τη βιομηχανία τροφίμων. Τα δοχεία με το χώμα και τους σπόρους που φυτεύτηκαν σήμερα θα επιστραφούν τον Απρίλιο σε μια αντίστοιχη γιορτή που θα γίνε και πάλι στον Πύργο του Μαρκέλλου. Ο πολύ καλός καιρός σήμερα στην Αίγινα βοήθησε ιδιαίτερα στην προσέλευση του κόσμου, αλλά και την ενημέρωση του, παρέχοντας του τη δυνατότητα για να μάθει, αλλά και να επιλέξει σε ένα θέμα τόσο σημαντικό όπως είναι η διατροφή του.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png