Τη λειτουργία συμβουλίου ένταξης μεταναστών ανακοίνωσε ο κύριος Σάκης Σακκιώτης σε εκδήλωση του Συλλόγου Κοινωνικής Αρωγής Αίγινας.

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Αρωγής Αίγινας σε προγραμματισμένη εκδήλωση την Κυριακή το πρωί, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και έκανε τον ετήσιο  απολογισμό και την έγκριση του ετήσιου για το 2011 προγράμματος. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του προέδρου του Συλλόγου κυρίου Ανδρέα Εμμανουήλ, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στην προσφορά του συλλόγου και των μελών του και του κοινωνικού έργου στο οποίο στοχεύει η δράση του. Ο σύλλογος απαρτίζεται από 117 μέλη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό απεύθυνε και ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης ο οποίος συνεχάρη τα μέλη του συλλόγου για τη δράση τους. "Μέχρι το τέλος του μήνα έχουμε υποχρέωση να συστήσουμε το συμβούλιο της ένταξης μεταναστών. Σε αυτό το συμβούλιο ένταξης μεταναστών θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή ως προς τη σύνθεση του και εσείς θα έχετε πρωτεύοντα ρόλο στη διαμόρφωση των πρωτοβουλιών εκείνων που πρέπει να έχουμε, για να ενταχθούν πραγματικά οι μετανάστες στο κοινωνικό σύνολο" είπε ο κύριο Σακκιώτης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, γνωστοποιώντας με αυτό τον τρόπο την έναρξη λειτουργίας συμβουλίου ένταξης μεταναστών όπως ορίζει ο Καλλικράτης.

Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών ορίζεται από το άρθρο 78 του Καλλικράτη και αποτελεί ένα από τους νέους κοινωνικούς θεσμούς του. Σύμφωνα με το άρθρο 78 "Σε κάθε δήμο συγκροτείται και λειτουργεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, συμβούλιο ένταξης μεταναστών ως συμβουλευτικό, γνωμοδοτικό όργανο του δήμου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία. Τα συμβούλια ένταξης μεταναστών αποτελούνται από πέντε (5) έως έντεκα (11) μέλη, τα οποία ορίζονται από το οικείο δημοτικό συμβούλιο. Ως μέλη ορίζονται δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων μεταναστών, εφόσον η έδρα αυτών ή παραρτήματος βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου, ή εκπρόσωποι που επιλέγονται από την κοινότητα των μεταναστών που κατοικούν μόνιμα στον οικείο δήμο, σύμφωνα με τους όρους που προβλέπει σχετικός κανονισμός, που εκδίδει με απόφασή του το οικείο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων οι οποίοι αναπτύσσουν εντός της διοικητικής περιφέρειας του οικείου δήμου δράση σχετική με τα προβλήματα των μεταναστών. Με την ίδια απόφαση ορίζεται πρόεδρος στο συμβούλιο ένταξης μεταναστών ένας εκ των δημοτικών συμβούλων μελών του. Στα παραπάνω συμβούλια ορίζονται υποχρεωτικά ως μέλη αλλοδαποί δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν τυχόν εκλεγεί. Η συμμετοχή στα ανωτέρω συμβούλια είναι τιμητική και άμισθη. Έργο των συμβουλίων ένταξης μεταναστών είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του δήμου, ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με δημόσιες ή τη δημοτική αρχή, η υποβολή προτάσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και η διοργάνωση σε συνεργασία με τον οικείο δήμο εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού."

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό απεύθηναν ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Στέλιος Λαμπαδάριος. Την εκδήλωση του συλλόγου τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κύριος Στέλιος Λαμπαδάριος, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Νίκος Οικονόμου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κύριος Νίκος Τζίτζης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κυψέλης κύριος Χρήστος Μπακόμητρος, ο πρώην δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης, όπως και εκπρόσωποι φορέων άλλων συλλόγων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png