Ο Σύλλογος Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας κόβει την πίτα του.

Με την παρουσία δεκάδων μελών και φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί και έδωσε την ευκαιρία στα μέλη του Συλλόγου να συναντηθούν ξανά, ανταλλάσσοντας ευχές για την καινούργια χρονιά. Τη συγκέντρωση προλόγισε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης που συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου και προσωπικά τον πρόεδρο του κύριο Κώστα Γαλάνη για την επιτυχημένη παρουσία του Συλλόγου στα πολιτιστικά πράγματα της Αίγινας. "Έχετε δώσει εξετάσεις και έχετε πάρει άριστα στον πολιτισμό" είπε ο κύριος Σακκιώτης. Ο κύριος Κώστας Γαλάνης από την πλευρά του είπε: "Μετά από κάποια χρόνια κατορθώσαμε να έχουμε τελειώσει το μουσείο, να είναι μουσείο. Αυτή τη στιγμή θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειες μας στο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θα καθορίσει την περαιτέρω πορεία του Συλλόγου των Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου. Ταυτόχρονα, όσο μπορούμε και με τις δυνατότητες τις δικές μας και του Δήμου θα προσπαθήσουμε να εμπλουτίζουμε συνεχώς το Λαογραφικό Μουσείο με ότι καλύτερο μπορούμε.

Μέχρι σήμερα κατορθώσαμε μόνοι μας, χωρίς βοήθεια, να φτιάξουμε αυτό το μουσείο. Κι όταν λέω μόνοι μας εννοώ το λαό της Αίγινας. Αυτός βοήθησε, όχι επισήμως, ανεπισήμως. Με το λίγο από την τσέπη του ο καθένας βοήθησε και φτιάξαμε αυτό το ωραίο μουσείο που έχουμε εδώ σήμερα. Κατόπιν αυτού πρέπει να ευχαριστήσω όλο το λαό της Αίγινας για τη βοήθεια, να συγχαρώ τη νέα δημοτική αρχή για την ανάληψη των καθηκόντων της και να ελπίζω σε μια καλή συνεργασία μαζί τους για το καλό της Αίγινας. Εύχομαι υγεία, ευτυχία και καλύτερο μέλλον αύριο για την Αίγινα, για την Ελλάδα και για τα παιδιά μας", είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου κύριος Κώστα Γαλάνης. Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο αντιδήμαρχος κύριος Νεκτάριος Κουκούλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Τάκης Βάρτζελης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Νίκος Πτερούδης και Νίκος Οικονόμου, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κύριος Γεώργιος Τσατήρης, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png