Εγκαίνια για το εντευκτήριο του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων "Ο Άγιος Νικόλαος" στο Λεόντι.


Το νέο τους εντευκτήριο εγκαινίασε χθες Κυριακή, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων "Ο Άγιος Νικόλαος" στο Λεόντι. Η εκδήλωση που συγκέντρωσε πολλά μέλη και φίλους του Συλλόγου, ξεκίνησε με τον αγιασμό που τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κύριος Σταύρος Τσίλης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους είπε: "Πριν από 19 μήνες οι συνεργάτες μου και εγώ, αναλάβαμε το Δ.Σ. Το πρώτο αίτημα όλων ανεξαιρέτως των μελών ήταν η απόκτηση στέγης. Μετά από πολλές και συνεχείς προσπάθειες μας παραχωρήθηκε αρχικά ο χώρος και εν συνεχεία το λυόμενο. Η παραχώρηση της τοποθεσίας και του λυομένου οικήματος ανήκει στον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριο Νεκτάριο Λεούση τον οποίον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Ο παρών χώρος ήταν εγκαταλελειμμένος και ως εκ τούτου σκουπιδότοπος. Σηκώσαμε τα μανίκια και μπορώ να πω ότι όλο το Συμβούλιο με αξιέπαινη εργασία καθαρίσαμε το χώρο. Και εν συνεχεία τοποθετήσαμε το λυόμενο αυτό που βλέπεται σήμερα. Διαμορφώσαμε τον περιβάλλοντα χώρο και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να είναι πάντα καθαρός και πράσινος τοποθετώντας και άλλα καλοπιστικά άνθη".


Ο κύριος Τσίλης ευχαρίστησε θερμά τον κύριο Μετρίδη και τον κύριο Αργύρη Μεθενίτη οι οποίοι εκτός από την προσωπική τους εργασία, στήριξαν οικονομικά την προσπάθεια του Συλλόγου. Ο κύριος Τσίλης ενημέρωσε για τους επόμενους στόχους του Συλλόγου, που εκτός από κοινωνικοί, πολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί, είναι η κατασκευή ενός υποθαλάσσιου καταφυγίου προστασίας και παραγωγής αλιευμάτων. Η ομιλία του κυρίου Τσίλη έκλεισε μέσα σε εγκάρδια ατμόσφαιρα και ευχές για "καλές ψαριές". Ακολούθησε χαιρετισμός από τον κύριο Αργύρη Μεθενίτη και στη συνέχει ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριο Νεκτάριο Λεούση και τον πρόεδρο του Συλλόγου κύριο Σταύρο Τσίλη έκοψαν την κορδέλα, εγκαινιάζοντας το καινούργιο εντευκτήριο. Ακολούθησε χαιρετισμός από το Δήμαρχο κύριο Παναγιώτη Κουκούλη, στον οποίο τόνισε τη χρησιμότητα του Συλλόγου, αλλά και το γεγονός ότι είναι ένας δραστήριος φορέας με μέλη που τα ενώνει κάτι κοινό. Υπογράμμισε επίσης την περιβαλλοντολογική συνείδηση που περικλείουν οι στόχοι του, κάτι ιδιαίτερα αναγκαίο σε μια περιοχή όπως αυτή του Αργοσαρωνικού. Τέλος ο κύριος Κουκούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αλλαγές που έχουν επέλθει στη συγκεκριμένη τοποθεσία του Λεοντίου, με τον καθαρισμό του από μπάζα και σκουπίδια, ενώ συνεχάρη για τις προσπάθειες τους τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κύριο Νεκτάριο Λεούση, καθώς και τον πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων "Ο Άγιος Νικόλαος".

Ακολούθησε ο χαιρετισμός από τον κύριο Νεκτάριο Λεούση, που έκανε ειδική αναφορά στις προσπάθειες που έγιναν για τον καθαρισμό της περιοχής. Ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής και τα μέλη του συλλόγου να προστατεύσουν το χώρο. Έκανε επίσης λόγο για την κατασκευή ελικοδρομίου στο Λεόντι, ενημερώνοντας ότι η προσπάθεια βρίσκεται στο στάδιο έγκρισης της μελέτης. Ο κύριος Λεούσης είπε ότι πιστεύει πως κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου θα δοθεί η έγκριση για την κατασκευή του. Η βραδιά έκλεισε με μουσική και κεράσματα από το μεγάλο μπουφέ που είχαν ετοιμάσει τα μέλη του Συλλόγου.



Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κοκούλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Νεκτάριος Λεούσης, η νομαρχιακή σύμβουλος κυρία Δήμητρα Στάθη, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κυψέλης κύριος Νίκος Μαρίνος, ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Σουβάλας κύριος Πέτρος Πετρίτης, ο υποψήφιος δήμαρχος, ιατρός, κύριος Παναγιώτης Γρηγορόπουλος, καθώς φίλοι και μέλη του συλλόγου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png