Δελτίο Τύπου της Επαγγελματικής Ένωσης Σουβάλας για τα πρόσφατα προβλήματα από την ηλεκτροδότηση.

Η Σουβάλα, μαζί με ολόκληρη την Αίγινα, σε αυτά τα πέντε 24ώρα βρέθηκε στο επίκεντρο των εξελίξεων και των ειδήσεων βιώνοντας μία τις μεγαλύτερες καταστροφές της. Οι απώλειες που σημειώθηκαν εν μέσω κρίσης είναι πολλές και παράπλευρες όπως  φυσικά και σε όλη την επικράτεια του νησιού. Ο τραγικός συνδυασμός της διακοπής ρεύματος, σε συνάρτηση με την αδυναμία υδροδότησης του τοπικού διαμερίσματος, δημιούργησαν τριτοκοσμικές συνθήκες τόσο στους κατοίκους, όσο και στους επισκέπτες και παραθεριστές στη κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Οι επιχειρηματίες όλες αυτές τις ημέρες βιώσαμε πραγματικά πρωτόγνωρες καταστάσεις με αποτέλεσμα την οικονομική μας καταστροφή, όταν πλέον τίθεται έντονα το ερώτημα της βιωσιμότητας μας.  Δυστυχώς η κεντρική εξουσία, η Δ.Ε.Η. και ο Δήμος δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ακούσαμε πολλά, αλλά για εμάς το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και αυτό δεν αλλάζει, όταν η αδυναμία παροχής βασικών υπηρεσιών είναι αυτό που μας οδηγεί σήμερα αναμφισβήτητα στην οικονομική καταστροφή. Ήδη η Ένωσης μας σε συνεργασία με την Επαγγελματική Ένωση Αίγινας, έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και έχει κινηθεί νομικά για την προάσπιση των συμφερόντων της και την διεκδίκηση αποζημιώσεων για τα μελή της.  Ζητάμε από τις τοπικές αρχές να διαμορφώσουν τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να μην επαναληφθεί αυτό το ατυχές και τόσο επικίνδυνο γεγονός.

Οι τοπικές  αρχές οφείλουν μαζί με τη ΔΕΗ να μας παρουσιάσουν το χρονοδιάγραμμα των έργων που θα εξασφαλίσουν την επάρκεια ρεύματος για τα επόμενα χρόνια γιατί το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί ακόμα. Πάντα θα ζούμε με αυτό το άγχος. Ζητάμε από το Δήμο να καταθέσει μελέτη σχεδιασμού διαχείρισης τέτοιων κρίσεων, ώστε να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες σε γρήγορο χρονικό διάστημα για το διαμέρισμα μας αλλά και το σύνολο του νησιού. Επίσης ζητάμε από τη ΔΕΗ παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος για τους επόμενους 12 μήνες. Είναι ανάγκη να δοθούν μέτρα φορολογικού περιεχομένου από το Υπουργείο Οικονομικών για τους επιχειρηματίες του νησιού που επλήγησαν από αυτές τις καταστάσεις κι απ΄την άλλη μεριά είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε σε μια πιθανή καμπάνια της Δ.Ε.Η. για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Δεν ζητάμε πολλά και παράλογα, αλλά τα αυτονόητα. Επενδύσαμε στο τόπο μας με κόπο και όρεξη. Θέλουμε να μείνουμε, διεκδικώντας πάντα τις βασικές προϋποθέσεις ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα συμβάλει στη γενική ανάπτυξη όλου του νησιού κι αυτή τη φορά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να κάνουν αφιερώματα για την πορεία ανάπτυξης του τόπου μας κι όχι ρεπορτάζ με καταγγελίες και δυσφήμηση φέρνοντας μας πολλά χρόνια πίσω.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png