Ολβία Πόλις. Πολίτες για την Ευρώπη και τον Πολιτισμό.

Δελτίο Τύπου
Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το 2008 και ήδη λειτουργεί από 1/1/2009 με έδρα την Αίγινα. Ο σκοπός του Συλλόγου είναι:
-Να δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες της Αίγινας και της Ελλάδας ολόκληρης ώστε να έλθουν σε επαφή με τούς πολίτες των χωρών της Ευρώπης και του κόσμου , να αποκομίσουν εμπειρίες , να ανταλλάξουν απόψεις , να συμμετάσχουν ενεργά και δυναμικά στην οικοδόμηση μιας Ευρώπης ενωμένης με συνέπεια , συνοχή , αλληλεγγύη και αδελφικότητα στο πλαίσιο της πολιτισμικής της πολυμορφίας και διαφορετικότητας.
- Η συμβολή στην διαμόρφωση μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής ταυτότητας, βασισμένης σε αναγνωρισμένες και διαμορφωμένες κοινές αξίες, κοινή ιστορία και πολιτισμό, με βάση τον άνθρωπο και τις ανάγκες του .
- Η βελτίωση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των πολιτών, μέσα από τον σεβασμό και τον διάλογο , ως βασικά στοιχεία της ένταξης τους σε μια ευνομούμενη κοινωνία Ευρωπαίων πολιτών , στηριγμένης στις αρχές της ελευθερίας , της δημοκρατίας , της δικαιοσύνης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
- Η συνεργασία με επιστημονικούς και πνευματικούς φορείς, εθελοντικές οργανώσεις, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, καθώς και ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην αλλοδαπή ώστε να προωθηθεί η έρευνα και η ευαισθητοποίηση στα θέματα προώθησης των Ευρωπαϊκών ιδεών .

Τα Μέσα για την πραγματοποίηση των προαναφερόμενων σκοπών είναι:
1. Η συμμετοχή σε πρωτοβουλίες και προγράμματα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης , κρατικών οργανώσεων, δημόσιων φορέων και διεθνών οργανισμών, για την προώθηση των ζητημάτων που αφορούν την προβολή της  Ευρωπαϊκής ιδέας και ολοκλήρωσης και η συνεργασία με τις Δημοτικές, Νομαρχιακές  και κρατικές αρχές της Ελλάδας και του  εξωτερικού, Πανελληνίους και Διεθνείς Συλλόγους και ομάδες πολιτών καθώς και με Ιδρύματα, Νομικά Πρόσωπα και Ερευνητικά κέντρα με παρεμφερείς σκοπούς.

2. Η υλοποίηση προγραμμάτων και συναντήσεων μεταξύ ατόμων ,  κοινοτήτων, οργανισμών, ομάδων , αδελφοποιήσεων μεταξύ  πόλεων και ομάδων πολιτών , πολιτιστικών εκδηλώσεων , εκθέσεων , διαλέξεων , εργασιών , ερευνών , σεμιναρίων , εκπαιδευτικών προγραμμάτων , δημοσκοπήσεων  , δημοσιεύσεων στον τύπο και στο διαδίκτυο , εκδόσεων, προβολών, ιδρύσεως και λειτουργίας βιβλιοθήκης , ώστε να ανταλλαγούν εμπειρίες και απόψεις και να προκύψουν διδάγματα και συμπεράσματα που θα συντελέσουν στην οικοδόμηση και την επιτυχημένη σημερινή και μελλοντική πορεία της Ευρώπης .

3. Ο συντονισμός των δραστηριοτήτων του Συλλόγου με διαρκή επαφή των μελών του με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τα μέσα ενημέρωσης και την κοινή γνώμη.

4. Η συγκρότηση ομάδων εργασίας, επιστημονικών επιτροπών και ομάδων

5. Η χρήση των μέσων μαζικής ενημέρωσης με σκοπό την πληροφόρηση της κοινής γνώμης και  την συμπαράσταση σε θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και τέλος κάθε νόμιμη δραστηριότητα για την ευόδωση των σκοπών του Συλλόγου

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στον Σύλλογό μας μπορούν να απευθυνθούν για πληροφορίες στον κ. Γιώργο Καλοκέντη . τηλ. 6979535340

Επίσης υπάρχει Blog στο INTERNET με περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Συλλόγου https://olvia.wordpress.com και για επικοινωνία   με e-mail  Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png