Ο Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας κόβει την πίτα του.


Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η προγραμματισμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από το Σύλλογο Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου του Δήμου Αίγινας. Η εκδήλωση έγινε στη μεγάλη αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου επί της οδού Σπύρου Ρόδη και περιελάμβανε και τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Η συγκέντρωση που είχε εορταστικό, αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα, είναι η πρώτη του έτους για το κτήριο του Λαογραφικού Μουσείου, που αποτελεί πυρήνα πολιτισμού για το νησί της Αίγινας, ενώ στους χώρους του γίνονται αθροιστικά οι περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο ρόλος του Συλλόγου των Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου, αναδεικνύεται μέσα από πολλές δράσεις που σκοπό έχουν να μελετήσουν, να διαφυλάξουν και να παρουσιάσουν την Λαογραφική κληρονομιά της Αίγινας. Στις αρχές του φθινοπώρου τα επίσημα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου, σηματοδότησαν το ξεκίνημα μίας νέας περιόδου επιθέτοντας την ανάγκη για ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες και δράσεις από την πλευρά του Συλλόγου.

Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος της Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, τονίζοντας την σημασία των δράσεων του Συλλόγου των Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει το ρόλο που θα παίξει στην προώθηση των δράσεων του η λειτουργία της νέας Δημοτικής Επιχείρησης. Χαιρετισμό απεύθυνε και η Νομαρχιακή Σύμβουλος κυρία Δήμητρα Στάθη Χατζίνα η οποία σημείωσε ότι η Νομαρχία Πειραιά είναι πάντα έτοιμη ώστε να βοηθήσει αποτελεσματικά τις προσπάθειες του Λαογραφικού Μουσείου της Αίγινας.

Συγκινησιακά φορτισμένος, αλλά και ικανοποιημένος από τις εξελίξεις ο κύριος Κώστας Γαλάνης, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου, έκανε μία επικεντρωμένη αναφορά στις παρεμβάσεις που επιχείρησαν οι Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου και τα αποτελέσματα τους.

Παραθέτουμε το ψηφοδέλτιο για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου: Γαλάνης Κώστας, Γιαννούλη Σοφία, Θανοπούλου Ελπίδα, Κοπαρούσου Ελένη, Μιχαλοπούλου Νομική, Πέππα - Σαριδημητρόγλου Λίλη, Χάνου Άννα, Χαρπίδου Δώρα, Χατζηπέρη Κατερίνα και χρέη εξελεγκτικής επιτροπής η κυρία Μαρία Παπακωνσταντίνου και Μενέλαος Πατυχάκης.

Τις επόμενες μέρες θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με το Δ.Σ. του Συλλόγου για τους στόχους του ενόψει και της νέας χρονιάς.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png