Σύλλογος Γυναικών Αίγινας. Τρεις δεκαετίες προσφοράς.


Με μία εξαιρετική δεξίωση η οποία συμπεριελάμβανε μουσικοχορευτική βραδιά, γιόρτασε ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας τρεις δεκαετίες ζωής και προσφοράς. Οι κυρίες του συλλόγου που για τριάντα χρόνια προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στα πολιτιστικά και λαογραφικά της Αίγινας, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν έναν πυρήνα δράσεων και προσφοράς πρότυπο. Λειτουργώντας το σύλλογο τους με δικές τους δυνάμεις κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια να αποτελέσουν μια θετικότατη παρουσία στην Αίγινα με δράση που τα οφέλη της αναγνωρίζονται από όλους.

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες, σεμινάρια, εκδηλώσεις, τμήμα παραδοσιακών χωρών που λειτουργεί εδώ και είκοσι χρόνια με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του, συνεργασίες με άλλους φορείς όπως το Υπουργείο Γεωργίας, συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα είναι μερικές μόνο από τις δράσεις του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας. Ο σύλλογος που μετά από τριάντα χρόνια δημιουργικής προσφοράς αντιμετωπίζει το αύριο με την ίδια φρεσκάδα και ενέργεια, λειτουργεί συχνά ως θεματοφύλακας εθίμων και παραδόσεων αποτελώντας με την παρουσία του εγγύηση για τα λαογραφικά θέματα του τόπο μας.
Η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε ποτέ εύκολη. Χρειάστηκε η συνεχής και αγόγγυστη εργασία και προσφορά των μελών ώστε να μπορεί να υλοποιεί με ποιότητα τους στόχους του. Είναι εντυπωσιακό ότι στο Σύλλογο Γυναικών Αίγινας συναντιούνται διαφορετικές ηλικίες που έχουν όμως την ίδια διάθεση για προσφορά: από τα ιδρυτικά μέλη μέχρι τις νεαρές δεσποινίδες που συμμετέχουν στο τμήμα παραδοσιακών χωρών. Υπάρχει κάτι κοινό: η αγάπη για την Αίγινα και οι ρόλοι με τους οποίους οι γυναίκες καλούνται να αντεπεξέλθουν σε αυτή.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί η δυνατότητα στο Σύλλογο να αποκτήσει μία μόνιμη στέγη, το διοικητικό συμβούλιο του οποίου αναγκάζεται να δεσμεύει το μεγαλύτερο μέρος των μικρών έτσι κι αλλιώς πόρων του για την μίσθωση του εντευκτηρίου του. Οι κυρίες του συλλόγου όμως έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν με χιούμορ ακόμη και τις δύσκολες στιγμές ατενίζοντας με αισιοδοξία των μέλλον!

Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στο ξενοδοχείο "Apollo" και όσοι παρευρέθηκαν σε αυτή έζησαν μια ξεχωριστή καλοκαιρινή βραδιά, με εκλεκτό, πλούσιο μπουφέ, καλή μουσική και ατμόσφαιρα. Οι κυρίες του συλλόγου είχαν φροντίσει για όλα. Χόρεψαν, διασκέδασαν, θυμήθηκαν, έδωσαν αναμνηστικά, φωτογραφήθηκαν και όπως πάντα δεν έχασαν ούτε για μία στιγμή το κέφι τους!

Το Aegina Portal νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει το σύλλογο όχι μόνο για την άριστη φιλοξενία στη δεξίωση, αλλά και για όλα όσα έχουν προσφέρει τα μέλη του όλα αυτά τα χρόνια στην Αίγινα.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png