Σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο με υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δελτίο Τύπου.
Προγραμματισμένη σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αίγινας στις 26/6/2018  με υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , προκειμένου να εξεταστούν στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Πυροσβεστικής τα μέτρα πολιτικής προστασίας που έχουν ήδη ληφθεί και τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν ώστε να υπάρχει η καλύτερη αντιμετώπιση των τυχόν καταστάσεων που θα προκύψουν , εν όψει της θερινής περιόδου με τα ιδιαίτερα προβλήματα που παρουσιάζονται σε αυτήν .

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης , ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών – Πολιτικής προστασίας κ. Παναγιώτης Μαρμαρινός , ο Δημ. Σύμβουλος κ. Γεννίτσαρης K.  και οι αρμόδιοι Υπάλληλοι του Δήμου . Εκ μέρους της πυροσβεστικής συμμετείχαν ο κ. Τζουβαράς Αχιλλεύς Υποστράτηγος – Περιφερειάρχης Αττικής , ο κ Σταμούλης Ιωάννης Αρχιπύραρχος , Διοικητής Π.Υ.Πειραιά , ο κ. Νικολέσης Ευάγγελος , Αντιπύραρχος Διοικητής 3ου Π.Σ. Πειραιά , η κα Πιλάτου Αγγελική , Πυραγός , Επιχειρησιακός Αξιωματικός Δ/σης Πειραιά και ο κ. Σουλιώτης Γεώργιος , Επιπυραγός , Διοικητής Κλιμακίου Αίγινας

Εξετάστηκαν ολα τα θέματα που αφορούν την πρόληψη και καταστολή ενδεχομένων περιπτώσεων πυρκαγιάς , τα ζητήματα της στελέχωσης του τοπικού κλιμακίου αλλά καί αυτά της έγκαιρης ενίσχυσης με οχήματα και προσωπικό από το κέντρο , η κατάσταση των μέσων που διαθέτει ο Δήμος ( υδροφόρες) και η ενεργοποίηση εθελοντικών ομάδων , διάθεση μηχανημάτων κλπ . Επίσης εξετάστηκε το θέμα της μεταφοράς πυροσβεστικών οχημάτων με πλοία της γραμμής σε περίπτωση ανάγκες , το θέμα της εξασφάλισης διαμονής και σίτισης πυροσβεστών στην περίπτωση αυτή κλπ.

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης ευχαρίστησε τούς Αξιωματικούς της Πυροσβεστικής για την άριστη συνεργασία με την Διοίκηση του Δήμου και τις αρμόδιες Υπηρεσίας πολιτικής προστασίας , η οποία εχει ώς αποτέλεσμα την επιτυχή αντιμετώπιση των περιπτώσεων που έχουν παρουσιαστεί κατά το παρελθόν , ιδιαίτερα την θερινή περίοδο και εδήλωσε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η Αίγινα να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία οποιαδήποτε τυχόν κατάσταση παρουσιαστεί.

Όπως είπε ο  κ. Δήμαρχος , “ ο φυσικός πλούτος του νησιού μας , η ζωή , ασφάλεια και περιουσία των Δημοτών μας και των κατοίκων του νησιού αποτελεί προτεραιότητα για εμάς και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τα προστατεύσουμε “


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png