Τελετή υποδοχής διεθνούς διάκρισης, για την ανάδειξη των νησιών του Σαρωνικού σε κορυφαίο νησιωτικό τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα.

Δελτίο Τύπου.
Στην τελετή υποδοχής της διεθνούς διάκρισης της Περιφέρειας Αττικής για την ανάδειξη των νησιών του Σαρωνικού σε κορυφαίο νησιωτικό τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα
Ρ. Δούρου: Παραδίδουμε αυτό το βραβείο στους Δημάρχους
"Παραδίδουμε αυτό το βραβείο που αφορά τον τουρισμό των νησιών του Αργοσαρωνικού που μπήκαν στον παγκόσμιο χάρτη, στους ίδιους τους Δημάρχους", επισήμανε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σήμερα, στο πλαίσιο της τελετής υποδοχής της διεθνούς διάκρισης της Περιφέρειας Αττικής για την ανάδειξη των νησιών του Σαρωνικού σε κορυφαίο νησιωτικό τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα, ‘Greece’s Leading Island Destination’, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρο και την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο για τον Τουρισμό της Περιφέρειας Αττικής, Ελένη Δημοπούλου. Πρόκειται για  μια διάκριση στο πλαίσιο ενός παγκοσμίως καταξιωμένου θεσμού, όπως είναι τα World Travel Awards, μια διάκριση που ανήκει σε όλους – και στην Περιφέρεια και στους Δήμους, καθώς η Περιφέρεια Αττικής λειτουργεί σε συνέργεια, συμπληρωματικά, έχοντας επιλέξει να αθροίσει δυνάμεις στη βάση σχεδιασμένης στρατηγικής.
Για πρώτη φορά στην Περιφέρεια Αττικής κάνουμε, εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, τόσο συγκροτημένη, σε βάθος, προγραμματισμένη δουλειά, επιχειρώντας να συνδέσουμε τον τουρισμό με τη νέα επιχειρηματικότητα, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στη συμβολή όλων των δήμων. Είτε πρόκειται για την Αθήνα είτε για την Ελευσίνα. Μεταξύ τους φυσικά και εκείνων των νησιών του Σαρωνικού.
Το βραβείο αυτό αφορά την πηγή πλούτου που είναι ο τουρισμός, το ισχυρό χαρτί για το αύριο του τόπου. Για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, με δουλειές, με σεβασμό στο περιβάλλον. Με συγκεκριμένες προτάσεις στρατηγικής προβολής για να μπορέσει ο ελληνικός τουρισμός να ανταποκριθεί θετικά σε ένα εξόχως ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως αυτό των άλλων τουριστικών αγορών της Μεσογείου.
Για την Περιφέρεια Αττικής η βράβευση αυτή είναι ένα έναυσμα. Για να συνεχίσουμε στην ίδια ρότα. Με την ίδια μέθοδο – κτίζοντας συμμαχίες και συνέργειες, με τους δήμους και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Και με τον ίδιο στόχο. Να γίνει η Αττική ο απαραίτητος τουριστικός προορισμός, για όλες τις εποχές του χρόνου, για όλες τις απαιτήσεις, για όλα τα βαλάντια. Είτε πρόκειται για νησιωτικούς προορισμούς είτε για χερσαίους.   
Στην τελετή υποδοχής έδωσαν το «παρών» o Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, Γιώργος Γαβρίλης, ο Δήμαρχος Αίγινας, Δημήτρης Μούρτζης, ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Πόρου - μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Προβολής, Τάσος Φιακάς καθώς και ο εκπρόσωπος του Δήμου Σαλαμίνας, Γιώργος Μπίλλιας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png