Ο Σύλλογος "Οι Φίλοι της Αίγινας" για την αποκατάσταση του ναού του Αγίου Ευθυμίου.

Δελτίο Τύπου.
Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε από το Aegina Portal την έγκριση της  τεχνικής έκθεσης για την προστασία του Ναού Αγίου Ευθυμίου της Παλιαχώρας από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού.  Μια απόφαση ιδιαίτερα  ευπρόσδεκτη από όλους εκείνους  που ενδιαφέρονται για τη σωτηρία του  μοναδικού αυτού μνημείου.

Σημειωτέον ότι ο Σύλλογός μας είχε προ πολλού επισημάνει το πρόβλημα με σχετική δημοσίευση στον τύπο - ρωγμές στους τοίχους , στο δάπεδο και τη στέγη του ναού –  και   γνωρίζοντας τον καίριο ρόλο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΕΤ) στην αποκατάσταση της Αγ. Κυριακής και του Αγ. Γεωργίου του Καθολικού της Παλιαχώρας είχε υποβάλει  αίτημα στην εταιρία  με σκοπό την επιδίωξη  αντίστοιχης  υποστήριξης για τον ναό του Αγ. Ευθυμίου και τον παρακείμενο ναό Αγ. Ιωάννου Προδρόμου.  

Με αυτή την ευκαιρία,  θέλουμε να εξάρουμε την  σημασία της απόφασης αυτής του Υπ. Πολιτισμού και   να αναφερθούμε στην τεράστια σημασία  της συνεργασίας  της πολιτείας, που έχει τη δύναμη  να υλοποιεί αποφάσεις , με τους πολίτες  που έχουν άμεση αντίληψη των τοπικών  προβλημάτων.

Μακάρι οι επόμενες γενναίες κινήσεις  της πολιτείας να αφορούν,  πέραν του εν λόγω ναού, το μνημείο της Παλιαχώρας  στο σύνολό του  και το  πολύτιμο για τον τόπο και την Ιστορία κτήριο του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png