Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για το πεδίο βολής στο Πετροκάραβο.


Επιστολή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος για την κατάργηση του πεδίου βολής στο Πετροκάραβο. Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Όσοι έχουν επισκεφθεί τα νησιά του Αργοσαρωνικού δεν μπορεί να μην έχουν προσέξει απέναντι από τα Μέθανα, ένα από τα πετροκάραβα της Ελλάδας: το Πετροκάραβο του Σαρωνικού, μια συστάδα βράχων σε σχήμα υποβρυχίου εν αναδύσει, μοναδικό και πανέμορφο, που δεσπόζει στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αίγινας και Πόρου.
Το Πετροκάραβο αυτό είναι ένα σύμπλεγμα από πολύ μικρές βραχονησίδες μήκους περί 300 μέτρων, 22 μίλια μακριά από την Αγ. Μαρίνα, ανατολικά των Μεθάνων και νότια της Αίγινας, αντίκρι στον κάβο-Mπίστη του Πόρου και στον Kαβαλάρη της Αίγινας.

Ο βυθός παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού ανάμεσα στις βραχονησίδες υπάρχει ένα μικρό φαράγγι καθώς και μεγάλο βάθος περιμετρικά.
Το μυθικό πετροκάραβο του Σαρωνικού αποτελεί μνημείο της Φύσης, μοναδικής ομορφιάς. Το νησί των θρύλων, με εικόνες γεμάτες κίνηση, ήχους και αλμύρα, συνιστά σημείο αναφοράς για τους ναυτικούς διαμέσου των αιώνων.

Σήμερα, όμως, δυστυχώς, ο θρύλος αυτός της θάλασσας μας εξακολουθεί να είναι καθορισμένο πεδίο βολής, όπου το Πολεμικό Ναυτικό και Λιμενικό Σώμα επιχειρούν εκτέλεση βολών με πραγματικά πυρά. Με το πέρασμα των χρόνων και των βολών έχει παραμορφωθεί και τείνει να εξαφανιστεί από τον χάρτη. Οφείλουμε, επίσης, να θέσουμε σοβαρά υπόψη σας ότι στην περιοχή υπάρχει μεγάλη θαλάσσια κίνηση οπότε τίθεται και σοβαρό θέμα ασφαλείας γιατί βρίσκεται σχεδόν πάνω στην ρότα των πλοίων με προορισμό προς/από τον Πόρο και την Ύδρα, αλλά και ιστιοπλοϊκών και αλιευτικών σκαφών.
Κύριε Υπουργέ,

καλείστε να γράψετε ιστορία παίρνοντας μια γενναία, δίκαιη και οικολογικά κι αισθητικά επιβεβλημένη απόφαση για την κατάργηση του πεδίου βολής Πετροκάραβου Σαρωνικού.
Γνωρίζοντας την οικολογική σας ευαισθησία και το φιλόκαλο πνεύμα σας, παρακαλώ να κάνετε αποδεκτή την παραπάνω πρόταση των κατοίκων, των επισκεπτών, των ναυτικών, των νησιών και της Τροιζηνίας, αλλά και όλων των Ελλήνων.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Μετά τιμής,
Παναγιώτης Χατζηπέρος
Αντιπεριφερειάρχης Νήσων
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png