Επισημάνσεις του συλλόγου "Φίλοι της Αίγινας" σχετικά με το προστατευόμενο μέτωπο της παραλίας.

Σύλλογος "Φίλοι της Αίγινας". Δελτίο Τύπου.

Σχετικά με την μελέτη Ανάπλαση του  παραλιακού μετώπου της Αίγινας


Το ιστορικό μέτωπο του λιμένος της Αίγινας, μοναδικό στον Αργοσαρωνικό, υπέστη επεμβάσεις και διαστρεβλώσεις κατά παράβαση των ισχυόντων υπουργικών διαταγμάτων και αποφάσεων,  με κριτήριο  μόνο το λειτουργικό, επιχειρηματικό και οικονομικό συμφέρον  και με αποτέλεσμα την σημερινή του εικόνα.

Κατωτέρω θα αναφερθούμε στην προτεινομένη από τον Δήμο μελέτη για αντικατάσταση των στεγάστρων της παραλίας, παρότι θεωρούμε ότι το πρόβλημα του Προστατευομένου Μετώπου της Αίγινας είναι πολύπλευρο και δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά.

Επί της συγκεκριμένης μελέτης έχουμε τοποθετηθεί προς τον Δήμο της Αίγινας με το από  7/12/2017 έγγραφό μας ως ακολούθως:

Θέμα:  Παρατηρήσεις επί της προτάσεως των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου  για τοποθέτηση στεγάστρων στο προστατευόμενο μέτωπο Αίγινας

Σε συνέχεια της από 28/5/17 επιστολής μας  και μετά από προφορική μας συνεργασία επανερχόμεθα στο θέμα της εγκατάστασης από τον Δήμο του συστήματος περγκολών επισημαίνοντας τα επικίνδυνα σημεία:

1.  Η πρόταση του Δήμου όπως διατυπώνεται παράγει μονοτονία και επανάληψη των υπαρχόντων προβλημάτων έστω και με βελτιωμένη μορφή.
2. Δεν καθορίζεται  ικανοποιητικά το πώς και με ποια υλικά θα καλυφθούν οι χώροι που διαμορφώνονται από τις πέργκολες και πώς αντιμετωπίζεται η βροχόπτωση.
3. Δεν καθορίζεται ο τρόπος και το επιθυμητό υλικό και το πώς αντιμετωπίζονται οι πλάγιες ανεμοπιέσεις κατά την μεταβολή κλίματος
4. Προκειμένου για την ανάδειξη του κηρυγμένου μετώπου σύμφωνα με την απόφαση του  Υπουργείου Χωροταξίας και με την προϋπάρχουσα μελέτη του ΕΟΤ που δεν ελήφθη υπ’ όψη από τον Δήμο,  θα πρέπει οι οποιεσδήποτε κατασκευές να απέχουν 3 μέτρα από την οικοδομική γραμμή.
5.  Το προς τον δρόμο ελεύθερο πεζοδρόμιο πρέπει να έχει πλάτος τουλάχιστον 1½ μέτρο  μετρούμενο από το κράσπεδο και να μένει υποχρεωτικά ελεύθερο.
6.  Κατά την χάραξη των θέσεων των στύλων πρέπει να ληφθούν υπόψη οι άξονες των κτηρίων που μορφώνουν τη οικοδομική γραμμή έτσι ώστε να αποφευχθεί στύλος έναντι εισόδων κτηρίων.
7. Οι λεπτομέρειες κατασκευής των περγκολών και των στεγάστρων πρέπει να είναι τόσο σαφείς ώστε να μην επιδέχονται παραλλαγές. Το ύψος τους να μην υπερβαίνει τα 2,40 μ
8. Η δυνατότητα, προσωρινής κάλυψης της μετάβασης από κτήριο σε πέργκολα, σε περίπτωση βροχής και μόνο, να διερευνηθεί πιθανόν με ηλεκτροκίνητο  οριζόντιο στοιχείο.
9. Μετά τα παραπάνω, ο περιορισμός της επιφάνειας χρήσης των επαγγελματιών θα εξακολουθήσει να εξυπηρετεί τον ίδιο πληθυσμό με κατάργηση των καναπέδων και χρήση αποκλειστικώς καρεκλών με τραπέζια.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο         


Ο Πρόεδρος                     Η Γεν. Γραμματέας
Βασίλης Γρηγοριάδης         Λένα Καπνιά Αραποστάθη


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png