Κέντρο Υγείας Αίγινας. Δελτίο Τύπου της Διοικούσας Επιτροπής για το 2018.

Δελτίο Τύπου.
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία ,αγάπη και αισιοδοξία απο το προσωπικό του ΚΥ. Κάνοντας μία αναδρομή στο 2018,καταγράφουμε τις σημαντικότερες αλλαγές που έγιναν στο ΚΥ ΑΙΓΙΝΑΣ .

1) Προσλήφθηκαν 3 Γενικοί Ιατροί,με το σύνολο τους να ανέρχεται πλέον στους 6.Αποτέλεσμα η λειτουργία των Τοπικών Ιατρείων Κυψέλης,Μεσαγρού,Βαθέως,Πέρδικας και Αγκιστρίου να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση.

2) Τοποθετήθηκε παιδίατρος πλήρους απασχόλησης,οι δε 4 επισκέπτριες υγείας και η οδοντίατρος επισκέφθηκαν όλα τα σχολεία του νησιού.

3) Προσλήφθηκε τον Ιούνιο 4ος οδηγός ασθενοφόρου και βρισκόμαστε στην αναμονή του 5ου,καθώς ο ήδη επιλεγείς δεν αποδέχθηκε τη θέση του.Το πρόβλημα της τοποθέτησης οδηγών,που έχει ιδιαίτερα ταλαιπωρήσει την τοπική κοινωνία,σημειώνουμε ότι με τις νέες διατάξεις,οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν τελειώσει 2ετή σχολή τραυματιοφορέων-διασωστών με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία προκήρυξης.

4) Αρχές Δεκέμβρη τοποθετήθηκαν οι παρακάτω ειδικότητες. -Βοηθός μικροβιολόγος. - ΄¨ ακτινολόγος. -Νοσοκόμα. -Υπάλληλος Γραμματείας. Ο 5ος διορισθείς υπεύθυνος για μεταφορά ασθενών,δεν αποδέχθηκε τη θέση. Εκτός της νοσοκόμας οι υπόλοιποι είναι από την Αίγινα.Το μικροβιολογικό και ακτινολογικό λειτουργούν πλέον με 2 βοηθούς έκαστο.

5) Εγκρίθηκαν οι προσλήψεις 2 νέων ιατρών με πλήρη απασχόληση.Ενός ΩΡΛ και ενός ακτινολόγου,η τοποθέτηση των οποίων θα γίνει αρχές Γενάρη.

6) Στα 2 υπάρχοντα ασθενοφόρα έγινε δεκτή η δωρεά νέου ασθενοφόρου απο το ΩΝΑΣΕΙΟ και η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

7) Σε διαδικασία εξέλιξης,σύντομα,βρίσκεται η τοποθέτηση καρδιολόγου με πλήρη απασχόληση,από μερική που ήταν έως σήμερα.Στη διάρκεια της χρονιάς προμηθευτήκαμε το πιο σύγχρονο μηχάνημα TRIPLEX που κυκλοφορεί στην αγορά.

8) Αρχές Δεκέμβρη έγινε ο εκσυγχρονισμός του ακτινολογικού με νέα μηχανήματα και σε διαδικασία εξέλιξης βρίσκεται η ψηφιοποίηση του.

9) Στο μικροβιολογικό έγινε αντικατάσταση με νέα μηχανήματα.Ανάλογη αναβάθμιση έγινε και στο οδοντιατρικό τμήμα ,με τελικό στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

10) Η προμήθεια φαρμάκων και αναλωσίμων γίνεται απρόσκοπτα και χωρίς κανένα πρόβλημα.

11) Η προμήθεια καυσίμων[βενζίνη και θέρμανση) γίνεται κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

12) Συνεχίσθηκε κανονικά η ανά 15νθήμερο επίσκεψη χειρούργου και οφθαλμίατρου απο το Τζάνειο.Να επισημάνουμε εδώ τη δυσχέρεια τοποθέτησης διάφορων ειδικοτήτων ιατρών,που παρά την πολιτική βούληση που υπάρχει,δεν έχουμε τα αντίστοιχα αποτελέσματα,κυρίως λόγω της μεγάλης φυγής 11.000 Ελλήνων ιατρών στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης.

Παρά το γεγονός ότι έγιναν σημαντικά βήματα στην καλυτέρευση των προσφερόμενων υπηρεσιών στην πρωτοβάθμια περίθαλψη,εκτιμούμε ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη,και σε αυτή την κατεύθυνση αγωνιζόμαστε.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Αίγινας.
Ο πρόεδρος της επιτροπής,
Κώστας Αδάμ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png