Ο Δήμος της Αίγινας συνεχίζει τις προσπάθειες του να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά.

Δήμος Αίγινας. Γραφείο Επόπτη Δημόσιας Υγείας. Δελτίο Τύπου.
Ο Δήμος της Αίγινας συνεχίζει τις προσπάθειες του να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά. Τα αδέσποτα προέρχονται εξ ολοκλήρου από εγκαταλείψεις ή απώλειες ιδιόκτητων σκύλων. Ο Δήμος πιστεύει ότι βασικό μέσο στην εξάλειψη του φαινομένου της εγκατάλειψης, αλλά και της απώλειας σκύλων, είναι η εφαρμογή του νόμου για την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων συντροφιάς. Στο πλαίσιο αυτό από τον Φεβρουάριο του 2018 ο Δήμος της Αίγινας έχει ξεκινήσει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το πρώτο στην Ελλάδα, για προώθηση της ηλεκτρονικής σήμανσης με παροχή οικονομικών κίνητρων (λοταρία με έπαθλο 200 ευρώ ανά 2 εβδομάδες για όλους τους σκύλους που είναι εγγεγραμμένοι στο Δημοτικό Μητρώο Σκύλων).

Επίσης ο Δήμος έχει προμηθευτεί με ευγενική χορηγία της Zero Stray Pawject, Inc. 4 ανιχνευτές για τις αρχές ώστε να ελέγχουν – όπως προβλέπει ο νόμος – αν όλοι οι σκύλοι της Αίγινας, αλλά και των επισκεπτών της, έχουν την προβλεπόμενη ηλεκτρονική σήμανση. Ήδη η Δασική Υπηρεσία έχει παραλάβει τον πρώτο ανιχνευτή για χρήση κατά την κυνηγετική περίοδο. Ο Δήμος έχει θέσει στην διάθεση της ΕΛ.ΑΣ. και του Λ.Σ. τους υπολοίπους 3 ανιχνευτές. Ειδικά το Λιμενικό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί, έστω και με δειγματοληπτικούς ελέγχους στο λιμάνι, θα σταματήσει το φαινόμενο των εγκαταλείψεων σκύλων από επισκέπτες. Δυστυχώς, σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας για την ηλεκτρονική σήμανση παραμένει το κόστος, ειδικά για τους ιδιοκτήτες που έχουν χαμηλά / μεσαία εισοδήματα.

Για την διευκόλυνση αυτών των ιδιοκτητών, η Zero Stray Pawject, Inc. εξασφάλισε χρηματοδότηση 3.700 ευρώ από την Welttierschutzgesellschaft e.V. για επιδότηση με 20 ευρώ 185 ηλεκτρονικών σημάνσεων. Αν ο σκύλος σας δεν είναι σημασμένος, και αν το εισόδημα του μέλους της οικογένειας στο οποίο θα εγγραφεί ο σκύλος δεν υπερβαίνει τα 600 ευρώ το μήνα, τότε δικαιούστε την επιδότηση των 20 ευρώ. Αρκεί μια υπεύθυνη δήλωση του Ν. 105. Αιτήσεις στο γραφείο της Επόπτριας Δημοσίας Υγείας, Κας Σοφίας ΧατζΊνα. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png