Δελτίο Τύπου του ιατρού και δημοτικού συμβούλου Σωκράτη Δούκα, με αφορμή το σοβαρό τροχαίο στην λεωφόρο Κυψέλης.

Δελτίο Τύπου.
Με αφορμή το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που συνέβη στη λεωφόρο Κυψέλης στις 15/03/2019, επανέρχονται στο προσκήνιο για μια ακόμα φορά προβληματισμοί και ανησυχίες που έχουν εντοπιστεί πολλάκις στο παρελθόν.
Είναι ο δρόμος που καταγράφει δεκάδες σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.
Γίνεται λόγος για την ακαταλληλότητα γενικότερα αλλά και ειδικά του συγκεκριμένου δρόμου, την έλλειψη εφαρμογής προληπτικών μέτρων και σχεδιασμού, την άναρχη στάθμευση, την έλλειψη σήμανσης, την έλλειψη  φωτισμού, την έλλειψη διαγράμμισης, την έλλειψη τροχονομικού έλεγχου και από την άλλη την έλλειψη οδηγικής  παιδείας.
Θλίβομαι τόσο σαν δημοτικός σύμβουλος όσο και σαν επαγγελματίας υγείας, που η εμπλοκή μου σε τέτοιες καταστάσεις έχει να κάνει με την αντιμετώπιση και όχι με την πρόληψη.
Έχω αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν για την επικινδυνότητα στους δρόμους, που απορρέει από όλους τους παράγοντες που προανέφερα.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι πρόκειται για τους δικούς μας ανθρώπους που χάνονται ή τραυματίζονται σοβαρά σε έναν ανούσιο «πόλεμο», εν καιρώ ειρήνης.
Απευθύνομαι στην τωρινή αλλά και αυριανή δημοτική αρχή, απευθύνομαι στην αστυνομία, στην σχολική κοινότητα και κάνω έκκληση!
Σκύψτε επάνω από το πρόβλημα και δεδομένων συνθηκών κινητοποιηθείτε και δώστε λύση.
Εντείνεται τους ελέγχους, ενημερώνεται και εκπαιδεύστε τους μαθητές.
Οφείλω να πω ότι στο συγκεκριμένο συμβάν υπήρξε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα, συνεργασία και απόδοση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Αστυνομία, Πυροσβεστική, Κέντρο υγείας.
Οφείλω να συγχαρώ τις συναδέλφους ιατρούς του κέντρου υγείας Αίγινας καθώς και όλο το προσωπικό για τον εξαιρετικό επαγγελματισμό και κατάρτιση που επέδειξαν.
Αλλά δυστυχώς όπως προανέφερα, χρονικά αυτό είναι το σημείο της αντιμετώπισης και όχι της πρόληψης.


Ζητώ και απαιτώ από τις αρχές
Άμεσα, την επίλυση του προβλήματος αναφορικά με τους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται ουσιαστικά πάνω στον κεντρικό δρόμο της κυψέλης (αλλά και σε άλλους κεντρικούς και περιφερειακούς δρόμους με αποτέλεσμα να αυξάνεται η επικινδυνότητα λόγο ελιγμών ή στάθμευσης), την διαγράμμιση του δρόμου, την αποκατάσταση του οδοστρώματος (που σε πολλά σημεία το καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο) , τον επαρκή φωτισμό και σήμανση, τον αυστηρό τροχονομικό έλεγχο.

Ζητώ ταπεινά από όλους μας
Την τήρηση κανόνων ασφάλειας  οδήγησης  και στάθμευσης, τόσο με μηχανές όσο και με αυτοκίνητα (χρήση κράνους και ζώνης), τήρηση ορίου ταχύτητας, αποφυγή χρήσης τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
Πρόκειται για εμάς του ίδιους, για τα παιδιά μας, για τους γονείς μας για τους συγγενείς μας.

«Καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν»
Ιπποκράτης


Σωκράτης Γ. Δούκας
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας
Ιατρός Χειρουργός


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png