Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στη μεταφορά καυσίμων στα νησιά.

Ελένη Σταματάκη. Δελτίο Τύπου.
Δημοσιεύθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου στο ΦΕΚ η απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης και Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής για την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στη μεταφορά καυσίμων στα νησιά για το έτος 2019. Ανάμεσα στα πρώτα νησιά που θα ισχύσει το μέτρο πιλοτικά είναι το νησί των Κυθήρων.
Το Μεταφορικό Ισοδύναμο εφαρμόζεται ήδη από 1η Ιανουαρίου 2019 για όλα τα νησιά, πλην της Κρήτης, της Λευκάδας και της Εύβοιας, για τους επιβάτες και τώρα ξεκινάει η πιλοτική εφαρμογή του για τα καύσιμα. Σκοπός του μέτρου είναι η αντιστάθμιση του αυξημένου κόστους της θαλάσσιας μεταφοράς καυσίμων στα νησιά σε σχέση με την αντίστοιχη χερσαία.
Η βουλεύτρια Α΄ Πειραιά και Νήσων, Ελένη Σταματάκη, εκφράζει τη στήριξη και την ικανοποίησή της, για την νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία συμβάλλει στην στήριξη της νησιωτικότητας.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png