Το Φανάρι του Μπούζα και ο χαρακτηρισμός του ως μνημείο της Νεώτερης Ιστορίας.


Για μία σημαντική εξέλιξη, σχετικά με ένα από τα πιο εμβληματικά κτίσματα της Αίγινας, ενημερώνει με δελτίο τύπου ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας. Αφορά το Φανάρι του Μπούζα και τον χαρακτηρισμό του ως Μνημείο της Νεώτερης Ιστορίας, γεγονός που συνδέεται, επίσης, με την συντήρησή του και την ανάδειξη των χαρακτηριστικών του. Το Δελτίο Τύπου αναφέρει τα ακόλουθα: "Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε πως σύμφωνα με την επιστολή που λάβαμε από το υπουργείο Πολιτισμού, η επιτροπή που τον επισκέφθηκε και τον μελέτησε, απεφάνθη ότι πρέπει να χαρακτηρισθεί ως Μνημείο Νεώτερης Ιστορίας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο  Aegina Portal.



Η Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού μας έχει δηλώσει ότι αναλαμβάνει στη συνέχεια να κάνει τις αναγκαίες επισκευές, δηλαδή στη στέγη που έχει ρωγμές, την αποκάλυψη της πέτρας που είναι καλυμμένη με σοβά και τέλος, να προσθέσει για προστασία το όμορφο καπέλο από μέταλλο και γυαλί που είχε ο φάρος στο παρελθόν. Πρόκειται για το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αίγινας προς το Υπουργείο Πολιτισμού και την υπηρεσία φάρων του Πολεμικού Ναυτικού. Τους ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκριση".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png