Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Σύλλόλου Γυναικών "Αφαία" για την επιστροφή των "Αιγινητών".

Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών "Αφαία". Δελτίο Τύπου.
Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αίγινας "Αφαία" με απόφασή του κατά την 15 Απριλίου 2019 γνωστοποιεί στους Συμπολίτες μας Αιγινήτες, ότι αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της επιστροφής των αετωμάτων του Ναού της Αφαίας, των λεγομένων ‘‘ Αιγινητών ’’ που ‘‘κοσμούν’’ την Γλυπτοθήκη του Μονάχου της Γερμανίας.
Είναι γνωστόν ότι αρχαιοβόρα αρπακτικά λεηλάτες της Ιστορίας μας ανενδοίαστα διέλυσαν τον Ναό της Αφαίας, αποσπώντας από την ‘‘ αγκαλιά’’ του νησιού μας, της Πρώτης Πρωτεύουσας του Νεοτέρου Ελληνικού Κράτους τους περίφημους Αιγινήτες.
Τα αετώματα του Ναού της Αφαίας που αποτελούν το κυριότερο έκθεμα της Γλυπτοθήκης του Μονάχου, είναι ίσως τα πιο σημαντικά μνημεία της Αρχαίας Ελληνικής Αρχιτεκτονικής.
Την επιστροφή των Αιγινητών επιβάλλει η Ιστορία του Τόπου μας, η πολιτιστική μας κληρονομιά και γι` αυτό σηματοδοτούμε την εκκίνηση μιας καλά οργανωμένης πρωτοβουλίας με την ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων των Αιγινητών με την συμπαράταξη σε πρωτεύοντα και πρωταγωνιστικό ρόλο πιστεύουμε και του Δήμου Αίγινας και την υποστήριξη όλων των Πολιτικών, Πολιτιστικών, Κοινωνικών και Επαγγελματικών Οργανώσεων του Νησιού μας,
Το επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιήσουμε τα βήματα της υποστήριξης των ‘‘Αιγινητών ’’ για να ανοίξει ο δρόμος - με την στήριξη θέλουμε να ελπίζουμε και της Κεντρικής Διοίκησης - ώστε να ‘‘ γυρίσουν σπίτι ’’ τους οι ‘‘Αιγινήτες’’ που αναμένουν υπομονετικά τον επαναπατρισμό τους στην Αίγινα.
Η πρότασή μας αισιοδοξούμε ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης για τις Τοπικές Δημιουργικές Δυνάμεις .
Πολλοί ίσως να θεωρήσουν ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Δικαιολογημένες οι πιθανές ερωτηματικές σκέψεις, για το αποτέλεσμα.
Όμως τίποτα δεν πετυχαίνεις, αν δεν πιστέψεις στην επιτυχία.
 
Η                        Η
Πρόεδρος             Γενική Γραμματέας
Δέσποινα Σακκιώτη Βαρβάρα Μπήτρου
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png