Ανακοίνωση του νοσοκομείου "Ο Άγιος Διονύσιος" σχετικά με την άδεια λειτουργίας του.

Δελτίο Τύπου.
Επειδή το τελευταίο διάστημα  ακούστηκαν διάφορες  ανακρίβειες σχετικά με το καθεστώς Άδειας  και λειτουργίας του Νοσοκομείου μας, επιθυμούμε συνοπτικά να σας ενημερώσουμε.
Το Νοσοκομείο Αιγίνης «Ο Άγιος Διονύσιος» αποτελεί δημιούργημα της τοπικής Εκκλησίας. Ιδρύθηκε από τον Ιεροκήρυκα και μετέπειτα Μητροπολίτη Καρυστίας και Χίου, Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Φωστίνη, σε  συνεργασίᾳ με τον Ορθόδοξο Χριστιανικό Σύλλογο Κυριών «Ο Άγιος Διονύσιος» και με τη συμβολή  του Οσίου γέροντος Ιερωνύμου Αποστολίδη.  Άρχισε να λειτουργεί στις 26 Αυγούστου 1921 και έκτοτε προσφέρει ανελλιπώς τις υπηρεσίες του επί ενενήντα οκτώ έτη, ως Ν.Π.Ι.Δ. Φιλανθρωπικό Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, με βάση  το Π.Δ. 1024/24-10-1980  και  σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθρ. 52 του Ν. 2071/1992 και του άρθρ. 41 του Ν. 3204/03.                                                                          
Το  Νοσοκομείο Αιγίνης «Ο Άγιος Διονύσιος» δεν είναι Ιδιωτική Κλινική και δεν επιδοτείται από κανέναν κρατικό ή Δημόσιο Φορέα, συντηρείται  από την Ιερά Μητρόπολη, την Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου, τις δωρεές των φίλων του Ιδρύματος και από τη νόμιμη συμμετοχή των ασθενών σε νοσήλια και Διαγνωστικές Εξετάσεις. Εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και  αδειοδοτείται κάθε 3 έτη από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής.
Διοικείται από τον εκάστοτε Μητροπολίτη Ύδρας - Σπετσών και Αιγίνης και από συμπολίτες μας αμισθί με θυσία ζωής, αφοσίωση και εθελοντική προσφορά εργασίας, έχοντας μοναδικό σκοπό την παροχή μιας αξιοπρεπούς περίθαλψης σε ασφαλισμένους και μη κατοίκους ή επισκέπτες του νησιού, δείχνοντας ιδιαίτερη φροντίδα σε απόρους και μοναχικούς συμπολίτες μας.   
                                                               
Από τη Δ/νση


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png