Ελένη Σταματάκη. Έγκριση δρομολογήσεων φέριμποτ προς Αίγινα, Αγκίστρι και Ύδρα.

Ελένη Σταματάκη. Δελτίο Τύπου.
Στις 13 Μαΐου 2019, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) ενέκρινε τη δρομολόγηση πλοίων από Πειραιά προς τα λιμάνια Σουβάλας, Αγίας Μαρίνας και Ύδρας. Μετά από προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επαγγελματιών και των κατοίκων, που στήριξαν οι βουλεύτριες και οι βουλευτές Α Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ένα πάγιο αίτημα γίνεται πραγματικότητα.
Το ΣΑΣ ενέκρινε τις δρομολογήσεις, για το διάστημα του καλοκαιριού, του Φέρυ-μποτ «Μενεκράτης» από Πειραιά προς Σουβάλα και του Ε/Γ «Αγία Μαρίνα», από Πειραιά προς Σουβάλα-Αγία Μαρίνα-Ύδρα, αλλά και για ολόκληρο τον χρόνο του Ε/Γ «Σεμπέκο» από Πειραιά προς Αίγινα και Αγκίστρι και του Ε/Γ «Ερκύνα» από Πειραιά προς Σουβάλα.
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Αργοσαρωνικού, μεταξύ τους και με τον Πειραιά, είναι ένα χρόνιο και δύσκολο ζήτημα. Ιδιαίτερα για το νησί της Ύδρας, που δεν υπάρχει σύνδεση με συμβατικό πλοίο, οι μετακινήσεις επιβατών, εμπορευμάτων και δομικών υλικών είναι ακριβή και δύσκολη. Η έγκριση του δρομολογίου του Ε/Γ «Αγία Μαρίνα» κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι ένα πρώτο βήμα για τη βελτίωση των συγκοινωνιών του νησιού, που ελπίζουμε να επεκταθεί όλο τον χρόνο.
Με την δρομολόγηση πλοίων προς τα λιμάνια της Αγίας Μαρίνας και της Σουβάλας, αποσυμφορείται η πόλη της Αίγινας και αξιοποιούνται οι αναπτυξιακές δυνατότητες του νησιού με καλύτερο τρόπο. Τα τελευταία χρόνια έχουν εγκριθεί και έχουν προχωρήσει από την περιφέρεια Αττικής έργα επισκευής και ανάπτυξης των δύο λιμανιών, με σκοπό την βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων του δεύτερου μεγαλύτερου νησιού του Αργοσαρωνικού.
Η βουλεύτρια Α Πειραιά και Νήσων Ελένη Σταματάκη δηλώνει ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή. Η ίδια έχει καταθέσει στο παρελθόν ερωτήσεις σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών και έχει συμμετάσχει σε συναντήσεις με το Υπουργείο και την Διεύθυνση Λιμένων, προκειμένου να λυθεί αυτό το χρόνιο πρόβλημα. Η κυβέρνηση έχει δείξει τόσο με το νομοθετικό της έργο, όσο και με στοχευμένες δράσεις, ότι είναι μέλημά της η ισότιμη πρόσβαση των κατοίκων των νησιών σε αγαθά και υπηρεσίες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png