Σύλλογος "Ολβία Πόλις". Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πανεπιστημίου του Χαρκόβου στην Αίγινα.


Σύλλογος "Ολβία Πόλις" Πολίτες για την Ευρώπη και τον Πολιτισμό. Δελτίο Τύπου.
Ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αστικής Οικονομίας Ο.Μ. Beketov από το Χάρκοβο Ουκρανίας. Το ταξίδι των Ουκρανών φοιτητών και των συνοδών καθηγητών τους (45 άτομα συνολικά) και το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα στην Αίγινα και την Αθήνα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Συλλόγου "Ολβία Πόλις" μετά την υπογραφή συμφωνίας Συνεργασίας από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου καθηγητή κ. Volodymyr Babayev και τον Πρόεδρο της "Ολβίας" κ. Γιώργο Καλοκέντη. Η Ουκρανική αποστολή , με οργανώτρια την καθηγήτρια κα Irina Denysenko ( εκπρόσωπο της "Ολβίας" στο Χάρκοβο ) έφθασε στην Αίγινα στις 18/6/2019 . Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι φοιτητές και Καθηγητές ξεναγήθηκαν στην Αίγινα στα παρακάτω σημεία αρχαιολογικού, θρησκευτικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

1. Ιερό Δελφινίου Απόλλωνα ( Κολόνα ) και Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας
2. Ναός Αφαίας
3. Μονή Αγίου Νεκταρίου
4. Παλαιοχώρα ( Βυζαντινή πόλη της Αίγινας )
5. Πύργος Μαρκέλλου
6 . Παραδοσιακός οικισμός της Αίγινας και Λιμάνι 6 Αγία Μαρίνα Αίγινας
7 Παραδοσιακό χωριό Πέρδικας Αίγινας ( όπου και το ξενοδοχείο διαμονής ).
8. Μουσείο Τέχνης Χρήστου Καπράλου Επίσης πραγματοποιήθηκαν 2 ημερήσιες εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Αθήνα σε Μουσεία (Αρχαιολογικό, Βυζαντινό, Κεραμικού) και στην Ακρόπολη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι φοιτητές ( Αρχιτεκτονικής, Σχεδίου, Βιομηχανικού Σχεδίου) παρακολούθησαν μαθήματα από τους καθηγητές τους και πραγματοποίησαν σχετικές εργασίες. Επίσης μια ομάδα φοιτητών έλαβε τα πρώτα μαθήματα εισαγωγής στην Ελληνική γλώσσα από τον κ. Γιώργο Καλοκέντη.

Η εκδήλωση παρουσίασης του Πανεπιστημίου και λήξης του φετινού εκπαιδευτικού προγράμματος έγινε με την ευγενική παραχώρηση του Μορφωτικού Συλλόγου “ Καποδίστριας”, στο εντευκτήριο του Συλλόγου στις 26/6/2019 , όπου έγιναν εισηγήσεις από επιστήμονες , Έλληνες και Ουρανούς , πάνω σε θέματα Αρχιτεκτονικής , Επικοινωνίας, Τουρισμού, προστασίας του περιβάλλοντος κλπ και δόθηκαν τα σχετικά πιστοποιητικά ολοκλήρωσης του προγράμματος στους φοιτητές. Ευχάριστη στιγμή ήταν το Μουσικό διάλειμμα από μαθήτριες του Μουσικού Πανεπιστημίου Χαρκόβου .


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png