Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας για το μεταφορικό ισοδύναμο.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Αγαπητοί συμπολίτες
Προ ημερών στη Βουλή ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Γιάννης Πλακιωτάκης ανάμεσα στ´ άλλα υποστήριξε ότι το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου παρουσιάζει μειωμένη απορροφητικότητα και προανήγγειλε νέα αξιολόγηση του. Η  απάντηση από τον τομεάρχη Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ κ.Νεκτάριο Σαντορινιό, πρώην αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ήταν ότι γίνεται προσπάθεια απόκρυψης της πραγματικότητας και  παρουσίασης στοιχείων στη Βουλή «κατά το δοκούν» από την πλατφόρμα του μέτρου,
ενώ ανέφερε ότι η Ν.Δ απαξιώνει και αποδομεί το μέτρο.

Φίλες και φίλοι

Από 1/1/2019 το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου εφαρμόζεται σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους νησιώτες να απολαμβάνουν μια ενιαία και ολοκληρωμένη πολιτική που στόχο έχει την ανατροπή των αρνητικών συνεπειών όσων ζουν σε νησιά και έχουν αυξημένο κόστος μεταφοράς.
 Για πρώτη φορά η Αίγινα αντιμετωπίζεται ως νησί. Αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για την Αίγινα, αλλά και για τον Πόρο, την Ύδρα, τις Σπέτσες και τα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού, νησιά που ήταν εκτός χάρτη νησιωτικότητας.
Αυτό που έγινε με το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι μια θεσμική τομή που αναγνωρίζει το μειονέκτημα της μεταφοράς των επιβατών, των προϊόντων, των καυσίμων από και προς τα νησιά. Διότι είναι ανταγωνιστικό μειονέκτημα το επιβαρυμένο κόστος  μεταφορών  στα νησιά σε σχέση με το αντίστοιχο κόστος στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για την Αίγινα η επιστροφή χρημάτων στον νησιώτη φτάνει στο 73% με το ταχύπλοο και 63% με το συμβατικό πλοίο. Δηλαδή το ταξίδι με το ταχύπλοο κοστίζει τελικά μόνο 3 ευρώ!!

Φίλες και φίλοι
Η Αίγινα είναι πρωταθλήτρια στην εφαρμογή του μέτρου.
Από την εφαρμογή του, τον  Φεβρουάριο είχαν εγγραφεί 2.413 ΜΑΝ (μοναδικός αριθμός νησιώτη)και σήμερα, έχουν εγγραφεί 6.360 πολίτες και 143 επιχειρήσεις ,ενώ η τάση δείχνει την όλο και μεγαλύτερη αποδοχή από νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μπροστά στον διαφαινόμενο κίνδυνο κατάργησης, ενός από τα θετικότερα μέτρα για τους κατοίκους των νησιών, η  οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας καλεί τους πολίτες της Αίγινας, τους επαγγελματικούς φορείς του νησιού
και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να υπερασπιστούν την μεγάλη  αυτή κατάκτηση του  Μεταφορικού  Ισοδύναμου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png