Μήνυμα της Οργάνωσης Μελων ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Δελτίο Τύπου.
Η 28η Οκτωβρίου 1940,αλλά και το έπος της αντίστασης αποδεικνύουν ότι την Ιστορία τη Γράφουν οι λαοί,παρά τις αντιξοότητες,τους αρνητικούς συσχετισμούς,τους φαινομενικά ισχυρότερους αντίπαλους. "Ο λαός,παρότι τότε καταδυναστευόταν από την δικτατορία του Μεταξά, βρήκε τη δύναμη να ενωθεί και να αντιμετωπίσει νικηφόρα την Ιταλική επίθεση,δίνοντας ένα παράδειγμα αντίστασης σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Το μήνυμα του ΟΧΙ καλούμαστε να το έχουμε οδηγό σε μια περίοδο που οι δυνάμεις της ξενοφοβίας,του ρατσισμού και του νεοναζισμού εμφανίζονται ξανά,σε πολλές χώρες της Ευρώπης.
Σήμερα αποτίνουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που θυσιάστηκαν,βασανίστηκαν,εκτελέστηκαν κατά την διάρκεια της τριπλής κατοχής της χώρας μας.
Τιμούμε την αντίσταση του λαού μας,τους άντρες και τις γυναίκες που πρόσφεραν τη ζωή τους για την Ελευθερία,την Δημοκρατία,την κοινωνική δικαιοσύνη.Θυμόμαστε και τιμάμε την ένδοξη και Ηρωική ιστορία του ΕΑΜ,της ΕΠΟΝ,και του ΕΛΑΣ.
Έχουμε υποχρέωση να μην ξεχνάμε ποτέ τα εγκλήματα του φασισμού και του ναζισμού.
Χρέος μας είναι η συνέχιση του αγώνα για μια καλύτερη ζωή,για μια κοινωνία που να θεμελιώνεται και να τιμά τις ανθρώπινες αξίες για τις οποίες πάλεψαν οι Ήρωες φαντάροι της Πίνδου, οι αντάρτες στα βουνά της Ελεύθερης Ελλάδας,οι άντρες και οι γυναίκες που έδωσαν των αγώνα για "το δίκιο και τη λευτεριά".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png