Ανακοίνωση για την γενική συνέλευση της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.Π.Α.

Δελτίο Τύπου.
Η τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.Π.Α., συνήλθε στην Αίγινα σήμερα, 10.11.2019 και αποφάσισε:
1. Οι επί διετία δράσεις της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.Π.Α. για την απόκτηση πλωτού ασθενοφόρου της Αίγινας, αίτημα που υπέγραψαν 4.500 δημότες και κάτοικοι της Αίγινας, ώστε τα επείγοντα ιατρικά περιστατικά να μεταφέρονται άμεσα, ασφαλώς και αξιοπρεπώς στον Πειραιά, κατέτειναν στην αποδοχή και υιοθέτηση του αιτήματος αυτού των πολιτών από δύο δημοτικές παρατάξεις οι οποίες διεκδίκησαν την δημαρχία κατά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές: την παράταξη Π. Κουκούλη και την παράταξη του νυν δημάρχου Ι. Ζορμπά.
2. Εξ’ αρχής η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.Π.Α. είχε επισημάνει την ανάγκη για θεσμική πλαισίωση της λειτουργίας του πλωτού ασθενοφόρου της Αίγινας. Σήμερα, η θεσμική αυτή πλαισίωση έχει ανακοινωθεί από τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής της Κυβέρνησης σύμφωνα με τον οποίο ναυπηγείται ήδη ειδικό σκάφος-πλωτό ασθενοφόρο για τις Βόρειες Σποράδες, δια της συνεργασίας των Υπουργείων Οικονομικών και Νησιωτικής Πολιτικής, φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Λιμενικού Σώματος. (https://e-thessalia.gr/ploto-asthenoforo-tha-apoktisoyn-oi-v-sporades-paremvasi-chr-triantopoyloy-se-yp-naytilias-kai-limeniko/)
3. Θεωρούμε ότι ο στόχος της απόκτησης του πλωτού ασθενοφόρου για την Αίγινα εναπόκειται, πλέον, στην ενεργοποίηση του Δήμου μας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και στην ανάληψη σύντονης δράσης τους για την επίτευξη του απαραίτητου αυτού σκοπού κοινωνικής πρόνοιας και ασφάλειας.
4. Ως εκ τούτων, αποφασίζουμε ομόφωνα την λύση της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.Π.Α. σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο καταστατικό της.
 
Η πρόεδρος Νεκταρία Τριανταφύλλου
Η γραμματέας Παναγιώτα Χατζηαλεξιάδη
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png