Ερώτηση της βουλευτού Νόνης Δούνια για τις σημαντικές ελλείψεις ιατρών στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.

Παναγιώτα Δούνια. Βουλευτής Α΄Πειραιώς και Νήσων. Δελτίο Τύπου.                        
Τις σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού κρίσιμων ειδικοτήτων, που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, επισημαίνει η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων, Παναγιώτα (Νόνη) Δούνια, σε Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.

Η ερωτώσα Βουλευτής αναφέρεται στην ανασφάλεια που προκαλεί στους ασθενείς η έλλειψη παιδιάτρου, καρδιολόγου και ορθοπαιδικού, καθώς και στον κίνδυνο, στον οποίο τίθεται, η υγεία των χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού. Η κυρία Δούνια ρωτά τον Υπουργό Υγείας σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αίγινας με τους απαραίτητους, για την εύρυθμη λειτουργία του, ιατρούς.
                                                                              
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Ερώτηση  προς τον Υπουργό Υγείας, κύριο Βασίλη Κικίλια.

Θέμα:  Σημαντικές ελλείψεις ιατρών στο Κέντρο Υγείας Αίγινας

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2019

Σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού κρίσιμων ειδικοτήτων υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας. Ειδικότερα, στο εν λόγω Κέντρο Υγείας δεν υπάρχει παιδίατρος, καρδιολόγος και ορθοπαιδικός, με αποτέλεσμα τα σχετικά περιστατικά ασθενών να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν στο νησί.

Η ανεπάρκεια των ιατρών καθιστά τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αίγινας προβληματική, κάνει τους ασθενείς να νιώθουν ανασφαλείς και αβοήθητοι, ενώ θέτει σε κίνδυνο και την υγεία των περίπου δεκαπέντε χιλιάδων μονίμων κατοίκων του νησιού, καθώς και των χιλιάδων επισκεπτών που έχει αυτό κατά την τουριστική περίοδο.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:                                                        
1. Είναι ενήμερο το Υπουργείο Υγείας για την έλλειψη ιατρών και, ειδικότερα για την μη ύπαρξη παιδιάτρου, καρδιολόγου και ορθοπαιδικού στο Κέντρο Υγείας Αίγινας;
2. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις στο ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αίγινας, ώστε αυτό να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά;

Η  ερωτώσα Βουλευτής

Παναγιώτα Δούνια
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png