Δράση της Κοινότητας Αίγινας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ.

Κοινότητα Αίγινας. Δελτιό Τύπου.
Μία κίνηση ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, έλαβε χώρα σήμερα 03/12/2019 (Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ) στην Αίγινα. Με κοινή πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Ιωάννη Ζορμπά και του Πρόεδρου της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτη Κασιμάκη και σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Δημήτριο Καραγιάννη, προέβησαν από κοινού στην ανάπλαση και καλλωπισμό των ραμπών για ΑΜΕΑ.

Ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Κασιμάκης με μέλη του Συμβουλίου του, καθώς και τη μέγιστη συμβολή των υπαλλήλων οδοποιίας  του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, διαγράμμισαν τις μπάρες ΑΜΕΑ τοποθετώντας και το ειδικό σήμα για την επισήμανση διέλευσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Μία δράση, με αποδοτικό αποτέλεσμα συλλογικότητας, που έχρηζε άμεσης ανάπλασης για τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα.

Η Δημοτική Αρχή και η Τοπική Κοινότητα Αίγινας στόχευσαν με αυτή την κίνηση στην ευαισθητοποίηση όλων μας καθώς και στη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης και συμμετοχής των ΑΜΕΑ στα απλά καθημερινά. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής καθώς και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο είναι όπως φαίνεται στις προτεραιότητες της Διοίκησης του Δήμου και της Κοινότητας.

Η Αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός είναι κάτι που καλλιεργείται και είναι αποτέλεσμα αποδοχής των ιδιαιτεροτήτων των συνανθρώπων μας, συνεργασίας και πολιτισμού. Η αλλαγή ξεκινά από όλους και από τον κάθε ένα χωριστά. Με αφορμή λοιπόν την σημερινή Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ολοκληρώθηκαν οι ανωτέρω προγραμματισμένες εργασίες με συμβολικό χαρακτήρα.

Μήνυμα Προέδρου Κοινότητας Αίγινας:

"Ευχαριστούμε το Δήμαρχο κ. Ιωάννη  Ζορμπά, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Δημήτριο Καραγιάννη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Γεώργιο  Σκαλτσίωτη για την άμεση ανταπόκριση και παροχή των υλικών για την υλοποίηση της ανάπλασης και του καλλωπισμού των χώρων πρόσβασης για ΑΜΕΑ, καθώς και την πολύτιμη βοήθεια των Συμβούλων της Κοινότητας για την διεκπεραίωση αυτής της προσπάθειας. Στο πλευρό μας για άλλη μια φορά η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, δείχνοντας την ευαισθησία της στα θέματα ανθρώπινου παράγοντα καθώς και την υποστήριξή της στις δράσεις του Δήμου και της Κοινότητας".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png