Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών νησιών Αργοσαρωνικού. Απόφαση γενικής συνέλευσης συλλόγου. Αποτελέσματα αρχαιρεσιών.

Δελτίο Τύπου.
Την Τετάρτη20/11/2019 ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού πραγματοποίησε την ετήσια γενική εκλογοαπολογιστική του συνέλευση στην οποία αποφάσισε το σχέδιο δράσης του και εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Πιο συγκεκριμένα κατά πλειοψηφία στις κατά μέρους συνελεύσεις αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
* Aπεργία – αποχή από την αξιολόγηση και συγκεκριμένα από τις προβλέψεις του ν.4547/18 (αξιολόγηση στελεχών, προγραμματισμός και αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων) όπως εξειδικεύεται με την υπουργική απόφαση 1816/ΓΔ4/11-01-2019.Ουσιαστική στήριξη της δουλείας του εκπαιδευτικού στην τάξη. Πάλη ενάντια στην αντιδραστική μια αξιολόγηση που δεν έχει καμία σχέση με την στήριξη και αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου αλλά αποτελεί ένα ακόμα μέσο για την προώθηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.
* Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών (περισσότεροι από 33.000) που δουλεύουν στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια. Κατάργηση του ν. 4589/19 και όλων των  νόμων που απαξιώνουν τα πτυχία και καλλιεργούν την ανθρωποφαγία. Το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για τη δουλειά. Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών. Μέτρα στήριξης των αναπληρωτών (στέγαση, σίτιση, δωρεάν μεταφορά).
* Ουσιαστική εφαρμογή της Δίχρονης Π.Α. με εξασφάλιση των αναγκαίων κτηριακών αναγκών και των αντικειμενικά αυξημένων αναγκαίων μόνιμων διορισμών Νηπιαγωγών και βοηθητικού προσωπικού.
* Αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αποκλειστικά Δημόσια Καθολική Κοινωνική Ασφάλιση ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης. Μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ώστε να μην κάνουμε μάθημα στα εγγόνια μας.
* Χρηματοδότηση των σχολείων, σύγχρονες υποδομές με κρατική ευθύνη. Αντισεισμική, αντιπυρική, αντιπλημμυρική θωράκιση.
* Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Επανίδρυση σχολείων που καταργήθηκαν ή συγχωνεύθηκαν. Αναλογία 1/15 για την Π.Α. και τις Α’ – Β’ Δημοτικού για κατευθύνσεις και εργαστήρια.  1/20 για τις υπόλοιπες τάξεις. Ολοήμερο σχολείο με όλα το απαραίτητο προσωπικό και τις απαραίτητες υποδομές για σίτιση και ξεκούραση. Άμεση έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Π.Δ.Σ. Κάθε ειδικότητα να διδάσκει το επιστημονικό της αντικείμενο. Επαναφορά των ωρών ειδικοτήτων που έχουν περικοπεί. Σύσταση οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες με βάση τις σύγχρονες ανάγκες Στήριξη της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Όλα τα παιδιά στις δομές που έχουν ανάγκης, ένας δάσκαλος παράλληλης στήριξης για κάθε ένα παιδί. Να στελεχωθούν άμεσα όλα τα τμήματα ένταξης.

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Πλήρη και ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία χωρίς αποκλεισμούς. Διδασκαλία της μητρικής τους γλώσσας με δημιουργία κατάλληλων υποδομών. Καμία εμπλοκή των ΜΚΟ. Ελεύθερη μετακίνηση προς τους τόπους προορισμού. Άμεση επανένωση οικογενειών.
                                                                                                                                  
Απόφαση  για κήρυξη αποχής  από κάθε διαδικασία αξιολόγησης –αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας.  20.11.2019

Ο Σύλλογος μας  με επανειλημμένες αποφάσεις των Γενικών του Συνελεύσεων τα τελευταία χρόνια  έχει ταχθεί υπέρ της διαδικασίας αποχής από κάθε διαδικασία  αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης της  σχολικής μονάδας  και της λεγόμενης αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου που κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση.
Γνωρίζουμε ότι οι διαδικασιες αυτές δεν είναι κάποιες ουδέτερες πολιτικά και ιδεολογικά επιλογές  που αποσκοπούν απλά στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδιακσίας, όπως ισχυρίζονται οι υποστηρικτές τους δηλ. οι αστικές κυβερνήσεις  και οι υπερεθνικοί οργανισμοί του κεφαλαίου. (Ο.Ο.Σ.Α , Ε.Ε και Παγκόσμια Τράπεζα)  Αντίθετα συνδέονται με βαθιά αντιδραστικές αλλαγές στα εκπαιδευτικά συστήματα που προτείνονται από αυτούς τους οργανισμούς , αλλαγές που έχουν τον χαρακτήρα καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και αποσκοπούν στην εμπορευματοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας , την ενίσχυση της ταξικής της λειτουργίας με την αναίρεση ιστορικά κατακτημένων μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών με την προώθηση των πιο ελαστικών μορφών εργασίας και την ιδεολογικοπολιτική και παιδαγωγική χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.  Ο στόχος τους είναι ένα σχολείο που θα λειτουργεί ως εμπόρευμα και θα υπηρετεί την καπιταλιστική κερδοφορία.
Γνωρίζουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ , στο δρόμο που άνοιξε η έκθεση του « Εκπαίδευση για ένα Λαμπρό Μέλλον στην Ελλάδα» και οι νομοι που θέσπισαν οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να επαναλάβει την θεσμοθέτηση της αξιολόγησης – αυτοαηιολόγησης της σχολικής μονάδας. Η μορφή που θα πάρει αυτή η διαδικασία και η τακτική που θ’ ακολουθηθεί δεν πρέπει να συντηρεί ψευδαισθήσεις για τις πραγματικές στοχεύσεις του όλου εγειρήματος. και για το ρόλο της αξιολόγησης στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μια τυχόν προσπάθεια σύνδεση της με την επιμόρφωση είναι απλά μια κίνηση τακτικής που απλά χρυσώνει το χάπι και προσπαθεί να καταστήησει τη διαδικασία αποδεκτή από τους εκαπιδευτικούς και το εκπαιδευτικό κίνημα.   
Η Δ.Ο.Ε οφείλει να στηρίξει τον αγώνα του κλάδου , εγκαταλείποντας την απαράδεκτη απόφαση της 88Ης Γενικής Συνέλευσης η οποία δεν είναι προϊόν πραγματικής πλειοψηφίας, καθώς δεν ήταν απόφαση γενικών συνελεύσεων της βάσης.
Με βάση αυτές τις σκέψεις υποστηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κοινή πρωτοβουλία των Συλλόγων «Σωκράτης» και Α’ Αθηνών.

Συγκρότηση ΔΣ  
Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών  Αργοσαρωνικού συγκροτήθηκε την 27η Νοεμβρίου. Παρακάτω παρατίθεται η νέα διάταξη του 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.
Πρόεδρος
Ρέππας Χρήστος (Ριζοσπαστική Κίνηση)
Γραμματέας
Ευαγγελία(Λιλίκα) Λυκούρη (Αγωνιστική Συσπείρωση)
Αντιπρόεδρος  
Γκουνέλα Γεωργία (Ριζοσπαστική Κίνηση)
Ταμείας
Ντελής Αντώνης (Ριζοσπαστική Κίνηση)
Ειδική Γραμματέας  
Σοφιανοπούλου Αγγελική (Αγωνιστική Συσπείρωση)
Μέλη  
Μπρατοπούλου Βαρβάρα (Ριζοσπαστική Κίνηση)
Παληού Χριστίνα-Ειρήνη (Αγωνιστική Συσπείρωση)    
       
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΕΠΠΑΣ            ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΥΚΟΥΡΗ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png