"Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα". Ευχές και ανασκόπηση των 100 πρώτων ημερών της Κοινότητας Αίγινας.

Δελτίο Τύπου
Ευχές και ανασκόπηση εκατό πρώτων ημερών της Κοινότητας Αίγινας
Η παράταξη Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα εύχεται σε όλες και σε όλους Χρόνια πολλά με Υγεία και Ευτυχισμένο το 2020!!!
Για το νησί μας ευχόμαστε να βρει επιτέλους την θέση που του αξίζει σε μια σύγχρονη και αναπτυσσόμενη Ελλάδα.

Ήδη συμπληρώθηκαν 100 και πλέον ημέρες λειτουργίας του νέου Κοινοτικού Συμβουλίου το οποίο θα πορευτεί μέχρι το 2023.

Η παράταξη Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα κατέλαβε την δεύτερη θέση στις εκλογές της 26ης Μαΐου (συγκεντρώνοντας 897 ψήφους) και ως γνωστόν κατέχει στο νέο Συμβούλιο την θέση της μείζονος αντιπολίτευσης με τους Κοινοτικούς Συμβούλους Νικόλαο Αλεξίου και Σαΐνη Κωνσταντίνο. Αν και η κεντρική εξουσία φρόντισε να αποδομήσει για μια ακόμη φορά τον ρόλο των τοπικών Κοινοτήτων στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, εμείς δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις και τον καλύτερο μας εαυτό ώστε το Κοινοτικό Συμβούλιο να μην έχει το ρόλο του “φτωχού συγγενή” στην Τοπική Κοινωνία και στα προβλήματα της.

Ήδη με παρέμβαση μας ζητάμε η διοίκηση του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας (μετά από μελλοντική απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου) να εκχωρήσουν επιπλέον αρμοδιότητες στην Κοινότητα Αίγινας (κάτι το οποίο προβλέπει η κείμενη νομοθεσία).

Παράλληλα έχουμε ζητήσει να εκχωρηθεί η χρήση του παλαιού Δημαρχείου αποκλειστικά από την Κοινότητα Αίγινας (καθώς και της χρήσης του Δημοτικού Θεάτρου) ώστε να είναι ουσιαστική και λειτουργική η παρουσία μας.

Επίσης με επίσημη τοποθέτηση και έγγραφο μας ζητήσαμε να συμπεριληφθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του Λιμενικού Ταμείου σειρά προτάσεων (συμπεριλαμβανομένης της πρότασης για δημιουργία σύγχρονου χώρου αναμονής επιβατών, σύγχρονης μαρίνας καθώς και χώρου αποδυτηρίων των καβοδετών στο λιμάνι της Αίγινας).

Πράγματι η συνεργασία μας με την πλειοψηφία του Κοινοτικού Συμβουλίου και την παράταξη του Προέδρου Παναγιώτη Κασιμάκη στηρίζεται σε υγιείς βάσεις και ειλικρινείς προθέσεις, όπως άλλωστε και ο ίδιος δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του στο aeginaportal και τον ευχαριστούμε δημόσια. Σε αυτό το Κοινοτικό Συμβούλιο της ιστορικής πρώτης πρωτεύσουσας του νεώτερου Ελληνικού κράτους, δεν μας χωρίζει τίποτα αλλά μας ενώνει η αγάπη για το νησί μας και τους ανθρώπους του.

Επικροτήσαμε δημόσια και επικροτούμε τις πρωτοβουλίες του Προέδρου και της διοίκησης του για παρεμβάσεις και δράσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την δημιουργία ιστοσελίδας της Κοινότητας, την λειτουργία του γραφείου Προέδρου στο παλαιό Δημαρχείο, την παρέμβαση για τις ράμπες των ΑΜΕΑ, τις εορταστικές εκδηλώσεις και δράσεις, τον στολισμό της πόλης της Αίγινας κ.α.  

Παράλληλα σε αγαστή συνεργασία με τον Παναγιώτη Κασιμάκη και την παράταξη της πλειοψηφίας προχωράμε τις επόμενες ημέρες στην δημιουργία Επιτροπής Εθελοντισμού της Κοινότητας. Είναι ιστορική η απόφαση του Συμβουλίου μας να συσταθεί άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο της  Επιτροπής Εθελοντισμού της Κοινότητας Αίγινας.

Μια ομόφωνη απόφαση η οποία πιστεύουμε θα ξεχωρίσει και θα αποτελέσει κομβικό σημείο για δημιουργία δράσεων στο νησί μας. Μέσα από κοινωνικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις η Κοινότητα Αίγινας σκοπεύει λοιπόν να αποτελέσει μπροστάρη και παράδειγμα προς μίμηση σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος αλλά και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.   Εθελοντικές δράσεις πέρα από κόμματα, παρατάξεις ή όποιες άλλες εξαρτήσεις.

Ωστόσο δεν σκοπεύουμε επ ουδενί να απεμπολήσουμε την δημοκρατική αποστολή της αντιπολιτευτικής μας ιδιότητας. Θα κρίνουμε και θα παρεμβαίνουμε άμεσα όπου και όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.
Ήδη έχουμε αποστείλει στον κ. Πρόεδρο της Κοινότητας σειρά θεμάτων τα οποία ζητάμε να συζητηθούν στα επόμενα συμβούλια με θέματα όπως: Το χωροταξικό-κυκλοφοριακό της πόλης και οι πεζοδρομήσεις, η παραχώρηση χρήσης παλαιού Δημαρχείου και Δημοτικού Θεάτρου στην Κοινότητα Αίγινας, η εκχώρηση επιπλέον αρμοδιοτήτων στο Κοινοτικό Συμβούλιο, οι πρωτοβουλίες να δοθεί “φωνή” στην περιφέρεια του νησιού, η τραγική κατάσταση στην παλαιά χώρα κ.α.

Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης μας Κωνσταντίνος Σαΐνης και Νίκος Αλεξίου εργάζονται αδιάκοπα με γνώμονα το καλό του νησιού και μόνο. Παράλληλα οι δυο κοινοτικοί μας σύμβουλοι με την διαρκή παρουσία και προσφορά τους στα συμβούλια της Κοινότητας, βάζουν τις βάσεις ώστε η παράταξη μας να αποτελέσει, με την βοήθεια παλαιών και νέων συνεργατών, την επόμενη πλειοψηφούσα παράταξη 2023- 2027!!!Χρόνια πολλά. Καλή χρονιά. Καλή δύναμη και συνέχεια στο έργο όλων!

Εκ μέρους της Σύγχρονης Ανεξάρτητης Αίγινας,
Ο επικεφαλής Νίκος Ευστ. Αλεξίου, Κοινοτικός Σύμβουλος Αίγινας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png