Η ΕΛΜΕ Πειραιά ζητά να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας Αίγινας με παιδίατρο και καρδιολόγο.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά με έγγραφό της που κοινοποιείται προς το Γραφείο Διοικητή 2ης Δ. Υ. Πε Πειραιώς κι Αιγαίου, όλα τα κόμματα της Βουλής (ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜΕΡΑ25) το Υπουργείο Υγείας, Τομέας Πρωτοβάθμιας Υγειας, τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Ι. Ζορμπά, τον πρόεδρο Δ.Σ. Αίγινας κ. Στ. Θεριανό και τους Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Αίγινας αναφέρει τα ακόλουθα:

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά ενώνει τη φωνή του με τους συλλόγους/φορείς του νησιού της Αίγινας και υπογράφει το παρακάτω κείμενο, απαιτώντας την πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αίγινας με τις ειδικότητες του Παιδίατρου και του Καρδιολόγου. Καλεί επίσης τους συναδέλφους στα σχολεία της Αίγινας να υπογράψουν το κείμενο.

Συλλογή υπογραφών για την έλλειψη παιδιάτρου, καρδιολόγου και οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας (ΚΥ) Αίγινας.

Οι σύλλογοι που προσυπογράφουν το παρόν κείμενο απαιτούμε την άμεση πρόσληψη παιδιάτρου, καρδιολόγου και οδηγών ασθενοφόρου. Η Αίγινα είναι ένας τόπος με 14.000 μόνιμους κατοίκους όπου τα παιδιά ηλικίας 0-14 ετών ξεπερνούν τα 1000 παιδιά. Ωστόσο ο μοναδικός δημόσιος φορέας Υγείας του νησιού λειτουργεί χωρίς μόνιμο παιδίατρο και καρδιολόγο ενώ σύμφωνα το Νόμο 4486/2017 - ΦΕΚ 115/Α/7-8-2017 άρθρο 6 η αναλογία είναι 1 παιδίατρος ανά 1.500 παιδιά.

Αυτή η έλλειψη έχει ως αποτέλεσμα οι νέοι γονείς να αναγκάζονται να προσφεύγουν σε ιδιώτες παιδιάτρους και να καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά για την υγεία των παιδιών τους ή και σε κάποιες περιπτώσεις να ταξιδεύουν ως τον Πειραιά για περιστατικά τα οποία θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν και στο Κ.Υ εάν υπήρχε το κατάλληλο προσωπικό. Να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο ότι στην αρχή της κάθε σχολικής χρονιάς οι μαθητές θα πρέπει να εξετάζονται από παιδίατρο του δημοσίου για την εγγραφή τους στο σχολείο αλλά και από καρδιολόγο προκειμένου συμμετέχουν σε διάφορα αθλήματα (όπως και από άλλες ειδικότητες).

Η έλλειψη λοιπόν αυτών των ειδικοτήτων δημιουργεί επιπλέον προβλήματα σε γονείς και μαθητές.

Ειδικά για ένα νησιωτικό τόπο, όπως είναι η Αίγινα, όπου το χειμώνα τα καράβια σταματούν νωρίς και τη νύχτα η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι μηδενική, η έλλειψη μιας τόσο σημαντικής ειδικότητας όλο το 24ωρο αποτελεί οξύτατο πρόβλημα. Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι σε ανάλογη πρωτοβουλία είχαν προβεί σύλλογοι του νησιού με επιστολή τους (επισυνάπτεται) στις 4-3-2018 χωρίς να δοθεί ουσιαστική απάντηση.
Το ότι στην παρούσα χρονική στιγμή οι ανάγκες του νησιού για αυτές τις ειδικότητες θα καλύπτονται μία φορά την εβδομάδα με γιατρό που θα έρχεται από τον Πειραιά δεν μας ικανοποιεί και φυσικά δεν αποτελεί επίλυση του προβλήματος. Επιπλέον θεωρούμε πως αντίστοιχα σημαντική έλλειψη για το Κ.Υ. είναι και η απουσία οδηγών ασθενοφόρων. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης πως θα μεταφερθεί το παιδί γρήγορα και με τη σωστή επιστημονική φροντίδα στο Κέντρο Υγείας;

Θεωρώντας ,λοιπόν, ότι η αυτοθυσία και το φιλότιμο των εργαζομένων στο κέντρο Υγείας δεν μπορούν να καλύψουν τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό , διεκδικούμε την άμεση πρόσληψη μόνιμου παιδιάτρου, καρδιολόγου αλλά και φυσικά την στελέχωση του Κ.Υ. με όλο το απαραίτητο προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, οδηγοί ασθενοφόρων).
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png