Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας για την πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον Πάνο Σκουρλέτη.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας. Δελτιό Τύπου.
Ανοιχτή Πολιτική εκδήλωση  με ομιλητή  το γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Επικρατείας  Πάνο Σκουρλέτη  διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας στο ξενοδοχείο "Μιράντα", την Παρασκευή 31-Ιανουαρίου 2020 με θέμα: "Πολιτικές εξελίξεις -Ανασυγκρότηση και διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία".

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Στέλιος Θεριανός, που χαιρέτησε  εκπροσωπώντας  το Δήμαρχο Αίγινας Γιάννη Ζορμπά,  ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Σκαλτσιώτης  και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Πειραιά και Νήσων  Ελένη Σταματάκη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο συντονιστής της Οργάνωσης Παναγιώτης Πατσακιός που παρουσίασε την πλούσια και αποτελεσματική  δράση που ανέπτυξε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας, τα τελευταία χρόνια.
Η ομιλία του  Πάνου Σκουρλέτη επικεντρώθηκε στα παρακάτω:

Στις ανάγκες και τις προσδοκίες του λαού από το ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και στις μεγάλες δυνατότητες του κόμματος να τις εκφράσει, ανταποκρινόμενο στις νέες συνθήκες, στους όρους της νέας εποχής που διανύουμε, μέσα από μια αυθεντική, συλλογική και απόλυτα δημοκρατική διαδικασία διεύρυνσης και ανασυγκρότησης, για ένα μαζικό, λαϊκό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, που για άλλη μια φορά θα κατορθώσει να αντιπροσωπεύσει επάξια ένα μεγάλο μέρος του προοδευτικού κόσμου και των αφυπνισμένων πολιτών. Η  κρίσιμη αυτή  αμφίδρομη, αναγκαία πολιτική διεργασία, ειδικά αυτή την περίοδο, είναι απαραίτητη προκειμένου να σταθεί απέναντι στη σαρωτική νεοφιλελεύθερη επίθεση που δέχονται παντός είδους δικαιώματα, το βιοτικό επίπεδο του κόσμου της εργασίας, αλλά και οι δομές στήριξης προς τους πιο αδύναμους, οι οποίοι ακόμη δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους χωρίς την αλληλεγγύη του συνόλου της κοινωνίας. Μια επίθεση που οι συνέπειές της θα φαίνονται όλο και περισσότερο καθώς θα περνά ο χρόνος.

Σήμερα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ανατροπής των σημερινών συσχετισμών. Οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει αρχίσει και θολώνει το πρόσωπο της σημερινής κυβέρνησης και  θρυμματίζεται το προσωπείο της. Σημασία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ  να κεφαλαιοποιήσει αυτά τα πρώτα σημάδια αμφισβήτησης. Γιατί είμαστε απόλυτα πεισμένοι ότι η δική μας πρόταση ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολλών.
Στην προσπάθεια αυτή, πηγαίνοντας προς το τρίτο συνέδριό μας, επιχειρούμε να σπάσουμε το τείχος της απομόνωσης που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια και που οδήγησε στο καλό αποτέλεσμα του 32%, αλλά, παρόλα αυτά ένα μη νικηφόρο ποσοστό. Το κάνουμε με ένα ανοιχτό κάλεσμα ένταξης και συμπόρευσης, με εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, με τη δημιουργία του isyriza, με τον οποίο μπαίνουμε δυναμικά στη ψηφιακή εποχή. Ταυτόχρονα, έχουμε την πολιτική υποχρέωση, τώρα που είμαστε στην αντιπολίτευση, να μιλήσουμε για τη δική μας εμπειρία, να την αποτιμήσουμε. Για τις αστοχίες, τις υπερβολές μας, για το πως υποτιμήσαμε κάποια μηνύματα, για να αποκαταστήσουμε την επικοινωνία μας με τον κόσμο πέραν του 32% και κυρίως με αυτούς που δεν πάνε να ψηφίσουν. Αν και όση αυτοκριτική κι αν κάνουμε, αυτό που παραδώσαμε δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση που παραλάβαμε το 2015, όταν η χώρα ήταν στο χείλος του γκρεμού.

Την Αριστερά της εποχής μας, που την έφερε ο λαός δύο φορές κυβέρνηση το 2015, πολλοί θέλουν να την υπονομεύσουν. Εμείς θέλουμε αυτή η διεύρυνση που έχει επιτευχθεί, να αποτυπωθεί και οργανωτικά. Κάποιοι μιλούν και γράφουν για πασοκοποίηση. Ο κόσμος έχει απαντήσει. Κανείς δεν έφυγε από το ΠΑΣΟΚ για να το ξαναβρεί μπροστά του στον ΣΥΡΙΖΑ. Κρατάει μόνο τις καλύτερες εμπειρίες. Το σύγχρονο αριστερό κόμμα μας, ραχοκοκαλιά του προοδευτικού κόσμου, θα απαντήσει προγραμματικά το επόμενο διάστημα και ελπίζουμε να εμπλέξουμε σε αυτό τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου και τους νέους ανθρώπους.

Ορισμένοι θέλουν να μετατρέψουν αυτή την προσπάθεια οικοδόμησης του νέου ΣΥΡΙΖΑ σε μια υπόθεση εμφυλίου πολέμου. Η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς, "εχθρούς" και "φίλους" είναι οι δικές μας συλλογικές, συντροφικές, δημοκρατικές διαδικασίες. Ο διάλογος σε ένα κόμμα πρέπει να καταλήγει σε σύνθεση, αλλιώς θα κάναμε μια απλή καταμέτρηση απόψεων. Έτσι υποστηρίζουμε πραγματικά ένα νέο μοντέλο πολιτικής, που δεν είναι μόνο των ειδικών, αλλά  αφορά τη συμμετοχή και την συνδιαμόρφωσή της από όλα τα μέλη των οργανώσεων και κυρίως των  νέων  ανθρώπων. Γι αυτό και σας καλούμε να πάρετε την υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png